Ups! Muorilla kävi ohrasesti...

Jatkettiin synttärileivontaa, mutta touhotuksissaan muorilla sattui pari kämmiä: sekoitti kakun täytteen mustikkoineen päivineen yhdellä kertaa, mistä johtuen mustikkatäytteen väri on hieman ankea (oikeasti mustikat olisi kannattanut sekoittaa täytteeseen viimeisenä, jolloin kakku olisi säilynyt valkoisena ja mustikat sievästi erillään) ja toisekseen muori ei seurannut tarpeeksi tiukkaan uunissa olevaan kakkua, vaan kakku sai vähän liikaa rusketusta...

...mutta mutta nämä tuskin makua paljon haittaavat!

(Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailmasta)

Pohja:

150 g margariinia (käytin voita)

1/2 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1-2 rkl vettä

Täyte:

500 g maitorahkaa

200 g ranskankermaa

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1 rkl vanilijasokeria (käytin 2 rkl)

2 rkl sitruunamehua

2 rkl perunajauhoja

250 g mustikoita

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten.

2. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.

3. Sekoita kulhossa täytteen ainekset.

4. Sekoita joukkoon mustikat.

5. Taputtele taikina leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

6. Kaada täyte päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 tunti.