VAALEA SOKERIKAKKUPOHJA:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
 
TUMMA SOKERIKAKKUPOHJA:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
SUKLAAKAKKUPOHJA KAAKAOJAUHEELLA (pienehkö kakku):
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
1/2 dl kermaa tai maitoa

Voitele ja korppujauhota pienehkö kakkuvuoka (halk. n. 18 cm). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Levitä taikina kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

SUKLAAKAKKUPOHJA SUKLAALLA (12-14 annosta)
150 g voita
150 g tummaa suklaata
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Sulata rasva kattilassa ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhot ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (24 cm) ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 50 min.
 
SACHERKAKKUPOHJA (2 munan = 6 hengen kakku):
1.
70 g voita
40 g sokeria
70 g munan keltuaista
2.
60 g suklaata sulatettuna
3.
70 g munan valkuaista
40 g sokeria
5.
70 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
  1. Vaahdotetaan voi ja sokeri. Lisätään keltuaiset yksitellen vatkaten.
  2. Sulatettu suklaa lisätään kädenlämpöisenä edelliseen massaan.
  3. Vatkataan valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi (eli ei vatkata loppuun asti). Massasta tulee marenkimainen.
  4. Lisätään marenkivaahto erittäin varovaisesti.
  5. Lisätään vehnäjauhot, joihin on siivilöity leivinjauhe. Sekoitetaan erittäin varovasti.