Pullan leipominen alkoi houkuttaa ja halusin testata jotain uudenlaista täytettä niihin. Tuli ensimmäiseksi mieleen piparinen täyte ja siitä tämä täyte sitten syntyi. Pullat kannattaa ehdottomasti paistaa muffinssipellin koloissa tai paperisissa vuoissa, silloin täyte pysyy varmemmin pullien sisällä. Herkkupullia tuli.
PIPARINEN TÄYTE PULLIIN
riittää puolen litran taikinaan
200 g pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl tummaa siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta
Sekoita ainekset vatkaimella tasaiseksi tahnaksi.
PULLATAIKINA
1/2 l kädenlämpöistä vettä tai maitoa
50 g hiivaa
150 g sokeria
12 g suolaa
10 g kardemummaa
1 munaa
n. 1-1,2 kg vehnäjauhoja
150 g voita
Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, suola, sokeri, kardemumma, kananmuna ja osa vehnäjauhoista. Sekoita ainekset. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin. Lisää pehmeä voi nokareina ja vaivaa taikinaan. Lisää vielä jauhoja ja vaivaa kimmoisa taikina. Anna taikinan levätä muovin alla 15-20 minuuttia.
Kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoon ohueksi levyksi. Jaa täyte levyille, kääri rullalle ja leikkaa parin sentin paksuisiksi paloiksi. Nosta palat vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota muovin alla lämmöstä riippuen n. puoli tuntia. Voitele munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Nautitaan lämpimänä kylmän maidon kera.
Kommentit