piparit%C3%A4ytepullat.jpg

Pullan leipominen alkoi houkuttaa ja halusin testata jotain uudenlaista täytettä niihin. Tuli ensimmäiseksi mieleen piparinen täyte ja siitä tämä täyte sitten syntyi. Pullat kannattaa ehdottomasti paistaa muffinssipellin koloissa tai paperisissa vuoissa, silloin täyte pysyy varmemmin pullien sisällä. Herkkupullia tuli.


PIPARINEN TÄYTE PULLIIN

riittää puolen litran taikinaan



200 g pehmeää voita

1  1/2 dl sokeria

1  1/2 dl tummaa siirappia

2 rkl piparkakkumaustetta

 

Sekoita ainekset vatkaimella tasaiseksi tahnaksi. 


PULLATAIKINA

1/2 l kädenlämpöistä vettä tai maitoa

50 g hiivaa

150 g sokeria

12 g suolaa

10 g kardemummaa

1 munaa

n. 1-1,2 kg vehnäjauhoja 

150 g voita


Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, suola, sokeri, kardemumma, kananmuna ja osa vehnäjauhoista. Sekoita ainekset. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin. Lisää pehmeä voi nokareina ja vaivaa taikinaan. Lisää vielä jauhoja ja vaivaa kimmoisa taikina. Anna taikinan levätä muovin alla 15-20 minuuttia.

Kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoon ohueksi levyksi. Jaa täyte levyille, kääri rullalle ja leikkaa parin sentin paksuisiksi paloiksi. Nosta palat vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota muovin alla lämmöstä riippuen n. puoli tuntia. Voitele munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.


Nautitaan lämpimänä kylmän maidon kera.