itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv%C3%A43.jpg

Tämä kakku oli jo viime viikon itsenäisyyspäiväpostauksessa. Tässä tulee kakun ohje. Kakun pohjana käytin Kinuskikissan mehevää suklaakakkupohjaa, johon lisäsin kardemummaa. Itse asiassa pohjassa ei ole suklaata, mutta se on ihanan suklainen pohja silti. Täytteeksi tein mokkatäytteen, johon tosin laitoin pikkusen liian vähän liivatetta. Kakku pysyi juuri ja juuri täytteet sisällä. :) Lisäsin tuohon alla olevaan ohjeeseen yhden liivatteen. Kakku oli kyllä tosi hyvää meistä kaikista. Mokka on niin herkullista. Sain jo tilauksen helmikuun 8-vuotissynttäreillekin. :)


MOKKATÄYTEKAKKU SUKLAAPOHJALLA


Pohja:

16 cm vuokaan


1,2 dl vehnäjauhoja

0,9 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1,2 tl vaniljasokeria

0,9 dl tummaa kaakaojauhetta

90 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

1,8 dl kädenlämpöistä maitoa

½ – 1 tl kardemummaa


Kostutus:

3/4 - 1 dl sokerilla makeutettua kahvijuomaa


Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 16 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista. 


Täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl kiehuvaa vettä

1  rkl pikakahvijauhetta

3/4 dl sokeria

3 liivatetta + tilkka kahvia 

3 dl kuohu- tai vispikermaa


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Liuota pikakahvijauhe kiehuvaan veteen ja anna hetken jäähtyä. Sekoita kahviseos tuorejuuston kanssa. Vaahdota kerma ja sekoita kahvi-tuorejuustoseokseen. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa kahvia ja lisää massaan ohuena nauhana samalla vatkaten. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kokoa kakku tuorekelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta jokainen kakkulevy ja levitä jokaiseen väliin kolmasosa täytteestä. Anna valmiin kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kuorruta valmis kakku vispikermalla.


itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv%C3%A4.jpg