suklaakinuskikakku.jpg

Meillä oli eilen tyttären kaverisynttärit. Ihania pikkunaisia ja -miehiä koolla! <3 En leiponut juhliin muuta kuin sankarin toiveen mukaisesti "kakun, joka on sisältä suklaata ja päältä valuu kinuski". :) Muut tarjottavat olivat kaupan pikkunaposteltavia. Kakku olikin aivan ihanan suklainen! Hyvin tumma sellainen. Suklaakakun ohje on Annin uunissa -blogista. Kinuski on siihen oma extralisä. Kiitos Annille todella ihanasta kakkuohjeesta! <3 Nam! Ohje oli vieläpä helppo, joten tätä tulee takuulla käytettyä uudelleenkin.

 

suklaakinuskikakku2.jpg

En käyttänyt kakkuun koko suklaakreemiä, vaan ehkä n. 3/4. Sekin oli riittävästi. Ohje on kopioitu Annilta hieman muuttaen, mutta tuolta ylälinkistä pääsette kurkkaamaan Annin omat vinkit kakkuun. :) Kinuskin ohje on jostakin reseptikirjasta.

Näköjään tämä tekstitys temppuilee nyt omiaan...vuodatuksen vuodatus! :(

 

HELPPO JA MEHEVÄ SUKLAAKAKKU KINUSKILLA

(gluteeniton)


 

Kakkupohja:

4 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)

4 dl sokeria

3 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivontasoodaa eli ruokasooda (tai leivinjauhe 3-4 tl)

1 tl suolaa

2 dl maitoa (kaura- tai soijamaito)

0.75 dl kookosöljyä tms. (käytin rypsiä)

2 kananmunaa

2 dl kuumaa kahvia (tai kuumaa vettä)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, sooda, suola isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy, kananmunat ja lisää hiljalleen jauhoseokseen koko ajan sekoitellen. Jatka sekoittamista ja lisää kuuma vesi tai kahvi hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista. Voitele kaksi halkaisijaltaan 18-20 cm kakkuvuokaa vuokaspraylla. Laita pohjalle halutessasi leivinpaperi ja vuoraa reunat leivinpaperilla (näin kakku irtoaa helpommin vuoasta). Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 30-35 minuuttia (jos paistat yhdessä vuoassa on paistoaika n. 1 tunti). Tarkista kypsyys puutikulla! Anna kakkujen tai kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Ennen täyttöä tasoita kakkujen pinta ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Jos leivoit yhden kakun saat 2-4 kerrosta riippuen vuoan koosta.

Huom. Paistoin itse kakun yhdessä 20 cm vuoassa. Piti paistaa n. 80 minuuttia. Varmasti mehevämpi kakku tulee, kun paistaa kahdessa vuoassa. Ei pääse reunat kuivumaan. Mutta korostan, että näinkin oli ihanaa!


 

Suklaakreemi:

400 g tummaa suklaata

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl kuumaa vettä

350 g voita

2 dl tomusokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

(aromia)

Sulata suklaa ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (vatkaa noin 5 minuuttia). Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauhoseos ja tuorejuusto (huoneen lämpöisenä) kulhoon. Lisää tässä vaiheessa myös aromi, jos haluat maustaa kreemin. Vatkaa seos ihanan pehmeäksi kuohkeaksi (muutama minuutti)! Voit pursottaa kreemin kakun päälle tai levittää sen kauniisti ja tasaisesti palettiveitsellä.

 

Kinuski esim.:

2 dl kuohukermaa

1 ½ dl fariinisokeria + ½ dl taloussokeria

(Saat eri väristä kinuskia sokerin värin mukaan. Käytä sokeria samassa suhteessa kerman kanssa.)

1 tl voita

Sekoita ainekset kattilassa. Keitä hiljalleen n. 20 minuuttia. Tee pallokoe: tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Kun pisara jähmettyy palloksi eikä leviä veteen, kinuski on valmis. Lisää voi ja sekoita kinuskiin. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä hetki ennen kuin kaadat kakun päälle. Jos kinuski jähmettyy liikaa, sen voi lämmittää uudelleen.

 

suklaakinuskikakku3.jpg