- ONNEA <3 -
Meillä herkuteltiin eilen miehen kunniaksi. <3 Toiveena oli jotain oikein suklaista kerman ja mansikoiden kera. Sitä kyllä saatiin, kun tein tätä jauhotonta suklaapiirakkaa Emman makeat piirakat -kirjan ohjeella! Aivan täydellisen suklaista ja kosteaa piirakkaa! Nam nam! Piirakka sopii myös keliaakikoille ja on helppo tehdä.
JAUHOTON SUKLAAPIIRAKKA
12 palaa
150 g voita
200 g tummaa suklaata (n.50 % kaakaota)
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl espressojauhetta (käytin 2 tl pikakahvijauhetta)
1 tl vanilijasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
Koristeluun:
tomusokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kevyesti n. 25 cm (käytin 24 cm) kokoinen piirakka- tai irtopohjavuoka (en voidellut). Rypistä vuokaa suurempi pala leivinpaperia ja aseta se vuokaan.
Sulata voi ja suklaa mikrossa tai kattilassa. Lisää sokeri hyvin sekoittaen. Lisää kaakaojauhe, espressojauhe, vanilijasokeri ja suola. Riko lopuksi munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 23 minuuttia. Keskusta saa jäädä kunnolla taikinaiseksi.
Koristele hieman jäähtynyt (tai jäähtynyt) piirakka asettamalla pala pitsiä (tai kakkupaperi) piirakan päälle ja siivilöimällä tomusokeria pitsin päälle. Nosta pitsi varovasti pois.
Tarjoile piirakka hieman lämpimänä tai jääkaappikylmänä.
Kommentit