Porkkana-hunajapullat ovat pyörineet mielessäni jo jonkin aikaa. Jos joskus tekee viikollakin mieli kaivaa kahvin kaveriksi jotain pullaisempaa, nämä ovat siihen oikein sopivia. Nämä pullat eivät ole liian makeita ja porkkana taikinassa tekee näistä ihanan meheviä. Tuo murupinta oli kuin piste iin päälle. Itse ihastuin näihin ihan täysillä. Jotkut meidän perheessä eivät. :D
PORKKANA-HUNAJAPULLAT
30 - 35 pullaa
5 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 putkilo kardemummaa
100 g hunajaa (n.3/4 dl)
1 muna
n. 18 dl vehnäjauhoja
5 keskikokoista porkkanaa
150 g voita
1 tl kanelia
Murupäällinen:
30 g hunajaa (n. 1/4 dl)
30 g huoneenlämpöistä voita
70 g vehnäjauhoja (n. 1 dl)
1/2 tl kanelia
Voiteluun:
kananmuna
Kuori porkkanat ja raasta ne hyvin hienoksi raasteeksi. Mittaa hieman kädenlämpöistä lämpimämpi vesi leivontakulhoon (raaste viilentää nestettä). Lisää hiiva, suola, kardemumma, hunaja, muna, kaneli, porkkanaraaste ja osa jauhoista. Alusta taikina lisäämällä jauhoja. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä hieman pehmeämmäksi kuin kimmoisa pullataikina. Jätä taikina kohoamaan muovin alle 20-30 minuutiksi. Tee sillä aikaa murupäällinen valmiiksi.
Mittaa muruainekset kulhoon ja vatkaa nopeasti vatkaimella sekaisin murumaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa sitä hetki, lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Jaa taikina kahtia ja pyörittele siitä tangot. Palastele tangot saman kokoisiksi paloiksi ja pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota muovin alla n. 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele murua pullan pintaan. Paista pullia uunin keskitasolla 215 asteessa n. 12 minuuttia.
Aiemmin tekemäni vähän makeammat porkkanapullat löytyy täältä.
Kommentit