Tämä piirakka on odottanut toteutustaan jo tovin. Nyt oli sen aika. Siitä tulikin juuri sellainen kuin toivoin, herkullinen ja mehevä! Pinnalle ripottelin mantelijauheesta ja voista sekoitettua murua. Nam! Vanilijakerma kruunasi makuelämyksen.
Tässä ennen uuniin menoa. Piirakka on perusomenapiirakoita tummempi.
OMENA-TAATELIPIIRAKKA
(sokeriton, gluteeniton, jauhoton)
n. 26 cm piirasvuokaan
Pohja:
6 isoa munaa tai 7 pientä
28 pehmeää taatelia
1 3/4 dl mantelijauhetta
1 3/4 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijaa (esim. myllystä)
85 g voita sulana
3 1/2 rkl kermaa
1 tl kanelia
3/4 tl kardemummaa
Päälle:
2-3 omenaa viipaloituna
ripaus kanelia
sekoita nokare voita ja mantelijauhetta
Vanilijakerma:
2 dl kuohukermaa
1 vanilijatangon siemenet
Laita tehosekoittimeen huoneenlämpöiset munat ja taatelit, joista kivet on poistettu. Pyöritä, kunnes taatelit ovat murskautuneet hyvin munamassan sekaan. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, vanilija, kaneli ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää rasva ja kerma ja sekoita vielä tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. n. 26 cm). Levitä päälle omenaviipaleet, kaneli ja mantelijauhe-voimuru. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasoa alempana n. 35 minuuttia. Jos piirakka näyttää tummuvan liikaa, suojaa pinta leivinpaperilla. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja vanilijatangon siemenet pehmeäksi vaahdoksi.
Kommentit