- Leipäkuukausi -

viljaton%20leip%C3%A42.jpg

Uusia tuulia -blogissa täällä oli hyvän kuuloinen ja näköinen viljaton leipä. Halusin kokeilla tätä vähähiilihydraattisuuden ja gluteenittomuuden takia, vaikka meillä ei mitään ehdottomia ruokavalioita olekaan. :) Leipä oli kyllä hyvä! Ehkä jopa liian hyvä leiväksi. Melkein olisi kakustakin mennyt. ;) Manteli maistui tässä suhteellisen paljon ja hieman makeaakin leipä oli. 

viljaton%20leip%C3%A4.jpg

Muokkasin ohjetta jonkin verran, en esim. käyttänyt riisiperäisiä ainesosia. Katsokaahan tuo alkuperäinen resepti tuolta ylempää linkistä niin saatte myös maidottoman ohjeen. :) Tein leivän 1,5 litran leipävuoassa. Leipä jäi hieman matalaksi, joten pienempi vuoka ei haittaisi. Ei tosin leivän mataluuskaan ollut mikään ongelma. Korkea leipä saattaa itse asiassa murentua turhan helposti.


VILJATON LEIPÄ

(gluteeniton, vähähiilihydraattinen)

1 pieni leipä



5 suurta munaa (6 pientä)

4 rkl pehmeää voita (tai kookosöljyä)

1 dl maitoa (tai muuta maitoa)

1 rkl hunajaa

½ rkl omenaviinietikkaa



3 dl mantelijauhoa

½ dl perunajauhoa

3 rkl kookosjauhoa

4 rkl pellavansiemeniä

½ tl suolaa

1 tl leivinjauhetta



Lämmitä uuni 175 asteeseen. Riko kananmunat kulhoon. Lisää voi, maito, hunaja ja omenaviinietikka ja vatkaa vatkaimella hyvin sekaisin, että saat hieman kuohkean seoksen. Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää nesteseos parissa erässä ja sekoita hyvin (vatkasin vatkaimella). Päällystä leipävuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista leipää uunissa (hieman keskitasoa alempana) noin 40 minuuttia, kunnes se on saanut hieman kullanruskeaa väriä. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista.


viljaton%20leip%C3%A43.jpg

Tonnikala-punasipulileipä on aivan ihana!