Minä kyllä rakastan keräkaalta, se otettakoon huomioon otsakkeen osalta. ;)

Kaalipiirakka3.jpg

Nyt leipäkuukautena oli tarkoitus innostua enemmän myös suolaisista. Tässä ensimmäinen innostus, joka ei tule jäämään viimeiseksi kerraksi. Voi, olisin voinut jatkaa tämän syömistä loputtomiin. Mieskin tätä söi useamman kerran. :) Lapset eivät suostuneet maistamaan, koska kaali kuulemma haiseekin niin pahalle. :D Laitoin kaalin lisäksi hiukan sipulia. Sitä voisi laittaa enemmänkin ja halutessaan voisi lisätä lihanpuolta. 


KAALIPIIRAS

n, 23-24 cm vuokaan


Pohja:


1 dl vehnäjauhoja

½ dl ruisjauhoja

1 dl kauralesettä

ripaus suolaa

1 tl leivinjauhetta

50 g voita sulana

1 dl maitoa


Täyte:


n. 400 g keräkaalta

1 sipuli

3 munaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

2 dl juustoraastetta

ripaus tai kaksi pippurirouhetta

1 ½ tl suolaa



Yhdistä pohjan kuivat ainekset. Lisää sula voi ja maito. Sekoita tasaiseksi ja painele jauhoja apuna käyttäen leivinpaperoidun / voidellun irtopohjavuoan (tai piirasvuoan) pohjalle ja reunoille (n.2,5 cm). Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Pilko keräkaali pieniksi paloiksi. Pilko sipuli. Hauduta kaalta ja sipulia paistinpannulla öljyssä niin, että kaali hieman pehmenee. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään kulhossa. Levitä kaali piiraspohjan päälle. Kaada nestemäinen täyteseos kaalien päälle ja levitä tasaisesti. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasoa alemmalla tasolla n. 40 minuuttia. Suojaa pinta paiston lopussa tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.


Kaalipiirakka2.jpg