ruispiparkakut.jpg

Tein jouluksi näitä jo aiemmin tekemiäni ruispipareita. Lisäsin taikinaan hiukan jauhoja ja mausteita (tein isoimpien määrien mukaan). Nämä ovat kyllä tosi hyviä! Minusta tuntuu, että näin jauholisällä pipareista tulee kauniimpia ja teräväreunaisempia, mutta taikina tuntui nyt hannkalammalta käsitellä. Sanoisin kuitenkin, että vaivansa väärtejä. :)


RUISPIPARIT I

n. 1 peltillinen


100 g voita

50 g sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1 - 1 1/2 tl piparkakkumaustetta

1/2 - 1 tl  kardemummaa

1 1/4 - 1 1/2 dl ruisjauhoja

3/4 dl perunajauhoja


Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja vatkaa nopeasti taikinaan. Jos taikina vaikuttaa hankalan löysältä, lisää hieman ruisjauhoja. Jauhota leivinpöytä ruisjauhoilla. Kauli taikina ohueksi (3-4mm) ja ota muotilla pipareita. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Tarkkaile etteivät pääse palamaan!


ruispiparkakut2.jpg