piparipullat.jpg

Tähtipullat ovat vakioherkku meidän joulussa. Ne maistuvat kaikille. Itselle ruukaan tehdä usein myös rusinapullia, koska ne ovat ihan parasta. Kaikki vaan eivät siedä rusinoita pullassa. :D Pullataikinaksi käy ihan perustaikina tai vähän juhlavampi. Piparitaikinaksi käy myös oma suosikki, kaupankin taikina oikein hyvin. Myös murotaikinapullat ovat herkullsia. 

Piparit kannattaa tehdä ensin valmiiksi ja nostaa kylmään odottamaan. Sitten pullataikinasta pyöritetään pyöreitä pullia. Pullat kannattaa kohottaa hyvin muovin alla, jotta piparit eivät repeile uunissa. Ennen piparin laittoa pullat voidellaan kananmunalla. Sitten pipari päälle ja uuniin. Kylmässä jähmettyneet piparit jäävät tököttämään pullan päälle sakarat suorina, mutta uunin lämpö kyllä laskee ne kauniisti. Paistoin 215 - 220 asteessa.

piparipullat2.jpg