Tein eilen pitkästä aikaa suolasta. Oli jo pitempään tehnyt mieli testata, miten tämä helppo lohipiirakka muokkautuu jauhelihapiirakaksi. Hyvinhän se muokkautui, mutta työvaiheita tuli lisää kasvisten pilkkomisen myötä eli yhtä helppo tämä ei ole kuin tuo lohipiirakka. Mutta vähintään yhtä herkullinen ellei jopa parempi. Tosi mehevä. Olin aivan ihastunut tähän! :)
Piirakasta saa helposti gluteenittoman vaihtamalla jauhot ja kauran gluteenittomiksi. Piirakka kannatta suojata paiston lopussa foliolla. Minulla pääsi jauheliha vähän ruskettumaan liikaa. :)
JAUHELIHAPIIRAKKA
22 cm vuokaan
Pohja:
2 dl sämpyläjauhoja (tai vehnä- tai glut.)
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
50 g voita sulana
2 dl maitoa
Täyte:
200 g raejuustoa
150 g ranskankermaa
1 muna
1/2 dl persiljaa silputtuna
ripaus suolaa
1/2 pienehkö paprikaa pilkottuna
1/2 punasipulia tai sipulia
pari hyppysellistä mystapippuria
hyppysellinen valkopippuria
400 g jauhelihaa
1 1/2 - 2 tl suolaa
Tee pohjataikina. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja/tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (22 cm) ja painele taikina tasaiseksi. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
Paista jauheliha pannulla. Lisää siihen paiston loppuvaiheessa sipuli ja pienet paprikapalaset. Mausta pippureilla ja suolalla. Tarkista maku. Sekoita raejuusto, ranskankerma, muna, persilja ja ripaus suolaa keskenään. Kaada seos pohjataikinan päälle. Levitä päälle jauhelihaseos. Paista uunin alaosassa 225 asteessa 30 - 35 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla.
Koristele piirakka esim. paprikalla ja persiljalla.
Käytin Mimmin keittiöstä täältä oppimaani leivinpaperikikkaa, kun minulla ei ollut käytettävissä kuin tuollainen pelkkä rengas eriparipohjalla. :) Hyvin toimiva konsti.
Kommentit