daimkakku2.jpg

Meillä herkuteltiin eilen oikein kunnon suklaapatukalla. Löysin tämän Daim-kakun Emerald Citystä täältä, se on lähtöisin Kinuskikissalta. Olikin oikein superherkullista, njam! Kiitos Jackille, myöskin Kinuskikissalle! :)

Kakun pohja on kuin keksiä, välissä on vanilijaista kreemiä Daimilla höystettynä ja pinnalla suklaakuorrutus. Itse yritin oikaista kuorrutteessa ja käytin siihen Dr. Oetkerin suklaakuorrutenäytteet (vaalea+tumma). Oikaisu ei ollutkaan tässä tapauksessa oikaisu, sillä kuorrute ei ihan riittänytkään ja jouduin kumminkin sulattamaan suklaata lisäksi. :) Onhan suklaa muutenkin aina korvikkeita maukkaampi.

daimkakku4.jpg

Ohje on kopioitu Jackilta.

 

DAIM-KAKKU

 

Pohja:

125 g voita

1 dl (90 g) sokeria

1 kananmuna

2 ½ dl (160 g) vehnäjauhoja
½ dl (20 g) kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

200 g voita

2 ½ dl kevytmaitoa

2 ps (à 63 g) vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band)

2 kpl (à 56 g) Daim-patukoita

 

Kuorrutus:

35 g voita

140 g maitosuklaata

60 g (80 %) tummaa suklaata

1 kpl Daim-patukoita

 

Aloita valmistamalla pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 23 cm * 33 cm kokoiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Leikkaa levy neljään osaan.

 

Valmista täyte kuumentamalla voita ja maitoa kattilassa, kunnes voi on täysin sulanut. Sekoita vaniljakastike joukkoon vispilällä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Seos saattaa erottua, mutta se yhdistyy, kun se vatkataan. Rouhi Daimit veitsellä haluamasi kokoiseksi rouheeksi. Vaahdota jäähtynyt täyte sähkövatkaimella. Jos tuntuu, että vaniljakastikejauheesta jäi paakkuva, voi seoksen surauttaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele Daimit joukkoon.

 

Kakun voi koota leipävuokaan, joka on vuorattu tuorekelmulla, tai vapaalla kädellä ilman vuokaa. Kokoa kakku täytekakun tavoin levittämällä täytettä tasainen kerros jokaiseen väliin. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen kuorruttamista.

 

Valmista kuorrutus laittamalla voi ja suklaat mikron kestävään kulhoon. Kuumenna puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut täysin voin joukkoon. Levitä suklaakuorrutusta kakun pinnalle ja reunoille. Koristele rouhitulla Daimilla.

 

daimkakku3.jpg

 

Osallistun tällä kakulla Serkusten suklaaunelma -blogin marraskuun haasteeseen täällä.