Tein vieraita varten tällaista minusta ihan sairaan ihanaa mustikkapiirakkaa. Ohjeen muutin tästä raparperitortusta, ja se on alunperin Suklaapossulta lähtöisin. Tein tästä gluteenittoman ja lisäsin kardemummaa, joka sopii mustikan ja vaikka minkä muun kanssa mainiosti. Rakastan siis kardemummaa! :) Piirakkaan tuli alkuperäisen ohjeen tapaan kauramurupäällinen, mutta paistossa se lähes hävisi taikinan sisään. Paistoaikakin oli pidempi tässä gluteenittomassa versiossa. Mutta nämä seikat eivät paljon haitanneet. Tuli niin ihanaa ja mehevää piirakkaa.
MUSTIKKAPIIRAKKA
(gluteeniton, laktoositon)
n. 24 cm irtopohjavuokaan
Taikina:
2 kananmunaa
1.25 dl öljyä
1.25 dl laktoositonta maitojuomaa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 - 1 tl kardemummaa
Päälle:
n. 4 dl mustikoita
1.5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
50 g laktoositonta voita sulatettuna
0.5-0.75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon sula voi ja sokerit. Tämän voit tehdä samassa kulhossa missä teit taikinankin. Ripottele kauraseos mustikoiden päälle ja paista 180 asteessa alatasolla n. 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
Kommentit