emman%20suklaapiirakka.jpg

Tykkään paljon Emman makeat piirakat -kirjasta! Jos tarvii nopeasti ja helposti saada jotain hyvää tarjottavaa, siitä kirjasta löytyy sopivia juttuja. En ole itse vielä muuta tehnyt kuin tämän suklaamoussepiirakan hyvinvointi-iltaan, mutta muutamia olen katsonut valmiiksi kaiken varalta. :) Tätä piirakkaa en ehtinyt juuri maistaa ennen kuin pakkasin illasta jääneen palan pakasteeseen odottamaan sopivaa herkutteluhetkeä. Mutta kuvitella saattaa, miten kerma ja suklaa maistuisivat yhdessä. Njam!

 

EMMAN SUKLAAMOUSSEPIIRAKKA GLUTEENITTOMANA

 

Pohja:

200 g gluteenittomia digestivekeksejä

100 g voita

 

Täyte:

200 g tummaa suklaata

4 dl vispikermaa

 

Koristelu:

tummaa suklaata

 

Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita ne yhteen ja painele seos n. 24 cm kokoisen piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 

Sulata suklaa. Vatkaa kermavaahdoksi. Vatkaa sulatettu suklaa nopeasti vaahdon joukkoon. Levitä täyte keksipohjan päälle ja hyydytä piirakkaa jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan. 

Koristele pinta tummalla suklaalla. Lämmitä hetki suklaalevyä mikrossa, saat kuorimaveitsellä vuoltua kivoja kiehkuroita piirakan päälle.

 

emman%20suklaapiirakka2.jpg