ONNEA RAKAS KALLE! <3

nallekakku4.jpg

Meidän kuopusta on juhlittu hillitysti parina päivänä. Varsinaisena synttärikakkuna oli tämä suklainen nallekarhu. Idean, vinkkejä ja kuorrutteen tähän sain Kotoilijaleipurilta täältä. Kiitos Amandalle sinne! :) Kakkupohja ja täytteet löytyivät Tiikeritaikinan tämän kakun kautta Marsispossulta täältä. Joten kiitokset myös Tiikeritaikinalle ja Marsispossulle! :) Kakku oli todella hyvää ja ihanan suklaista.

nallekakku3.jpg

Kakkupohjan paistoin yhdessä halkaisijaltaan 20 cm ja kahdessa 12 cm vuoassa. Tuon isoimman vuoan reunoja korotin leivinpaperilla. Täytin ja hyydytin isoimman kakun ensin ja säästin pienen osan täytteistä nallen korvia varten. Leikkasin ison kakun reunoista kaarevat ja noista reunapaloista muovailin kuonon. Korvat leikkasin 12 cm kakuista. Väliin laitoin täytteiden sekoitusta.

nallekakku2.jpg

Täytettä oli sen verran, että leivitin sitä kakun pintaan ennen kuonon, korvien ja silmien laittoa.

nallekakku.jpg

Kuono, korvat ja silmät on sokerimassan ja marsipaanien jämistä. Kovettuneet massat saa pehmenemään, kun lämmittää niitä varovasti mikrossa.

nallekakku6.jpg

Kuorrutteen kanssa minulla oli ongelmia. En tiedä, teinkö jonkun virheen sen kanssa, mutta se oli todella löysää. Jähmetin sitä vähän väliä jääkaapissa ja pakasteessa, että sain pursotettua siedettävästi. Kokeilin, josko oisin tomusokerilla ja kaakaolla saanut osan massasta jämäkämmäksi, siksi korvat on tummemmat. Siitä kikasta ei ollut ratkaisevaa apua, joten jatkoin sinnikkäästi jähmettämistä. Lopputulos oli kuitenkin ihan onnistunut. :) Käytin ruohotyllaa.

nallekakku5.jpg

Suklaa-vanilijakakku on suurennettu ja muokattu siis Marsispossulta ja suklaakreemi kopsattu Kotoilijaleipurilta. Suklaakreemiä tein varalta isomman annoksen, mutta tämä ohjeessa oleva määrä olisi hyvin riittänyt.

 

SUKLAA-VANILIJAKAKKU

 

Pohjat:

(halk. 1 x 20cm + 2 x 12cm pohjat)


6 3/4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1,125 dl kaakaojauhetta
2,25 tl leivinjauhetta
1,125 tl ruokasoodaa
0,375 tl suolaa
3 kananmunaa
1,5 dl kermaviiliä
1,125 rkl vaniljasokeria
190 g voita
1,5 dl öljyä
3 dl kylmää vettä

Appelsiini-suklaamousse:

(säästin osan nallen korvia varten)

150 g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunankeltuainen
1,5 dl kermaa
150g tummaa suklaata

Vaniljamousse:

(säästin osan nallen korvia varten)

180 g vanilijatuorejuustoa
60 g crème fraiche
30 g tomusokeria
1 dl maitoa
1 tl vaniljaa myllystä
2 liivatetta
1 dl kermaa

Kostutus:

1,2 dl maitoa
n.1 tl vaniljasokeria

Voitele ja jauhota 20cm + 2x12 cm kakkuvuoka. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa munat ja kermaviili sekaisin. Sekoita myös kevyesti vatkaten keskenään sulatettu voi, öljy ja vesi. Yhdistä kuivat-aineet, munaseos ja rasva-vesiseos keskenään ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C uunin alimmalla tasolla n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikullla. 

Jäähdytä kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aloita kakun kokoaminen irtopohjavuoan reunoja apuna käyttäen suoraan tarjoilulautaselle. Vuoraa vuoan sisäreunat reunakalvolla. Laita ensimmäinen kakkulevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla.

Appelsiini-suklaamoussen valmistus. Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja kananmunankeltuainen sekaisin. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja lopuksi varovaisesti sekoittaen vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle toinen pohja ja kostuta.

Vaniljamoussen valmistus. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto,crème fraiche ja tomusokeri sekaisin. Kuumenna maito ja vaniljajauhe kattilassa kiehumispisteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää kuuman maidon sekaan. Kaada seos tuorejuustomassan joukkoon. Yhdistä sekaan varovaisesti sekoittaen vaahdotettu kerma. Jos massa tuntuu liian kuumalta, odota pieni hetki ennen kerman lisäystä. Kaada valmis vaniljamousse vuokaan ja laita kolmas kakkulevy kanneksi paikoilleen. Kostuta. Peitä pinta kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.


 

SUKLAAKREEMI

 

250 g sokeria

125 ml vettä

500 g voita

112 g suklaata (käytin 60% suklaata)

 

Valmista kuorrute kuutioimalla voi vatkauskulhoon. Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa niin että sokeri liukenee. Vatkaa voita hitaalla nopeudella ja kaada sitten kuuma sokerivesi voin joukkoon. Voi sulaa sokeriveden lämmöstä. Vatkaa voita keskinopeudella kunnes se alkaa jähmettyä ja vaalentua. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää se sitten valkoiseksi vatkautuneen kuohkean kreemin joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kreemi tasaiseksi ja kaavi tarvittaessa reunoille roiskuneet rippeet mukaan. Kun kreemi on sopivan jähmeää pursotettavaksi (siirrä tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin), on kakku valmis pursotettavaksi. Laita pursotinpussiin ruohotylla ja täytä se noin puolilleen suklaakreemillä. Pursota nallelle pörröinen kreemiturkki ja tarvittaessa siirrä pursotinpussi välillä jääkaappiin jos kreemi alkaa olla liian juoksevaa lämmön takia.

 

nallekakku8.jpg

 

En ollut moneen vuoteen tehnyt muotokakkua. Ihan jännitti koko operaatio, mutta mukavaahan se oli. Vaikka kuorrutteen kanssa hermoilinkin. ;D