talkoov%C3%A4en%20piiraka5.jpg

Sain jo kuukausia sitten maistaa tuttavalla puolukkaista Talkooväen piirakkaa. Se oli niin hyvää, että pyysin ohjetta. Nyt tein lomalaisille samaista piirakkaa mustikoilla muokaten reseptiä kuituisemmaksi. Korvasin 2/5 vehnästä rukiilla. Tein myös hieman paksumman version paistamalla pienemmässä vuoassa. Rukiista huolimatta oli tosi hyvää ja mehevää. Tätä teen toisenkin kerran. Nams ja mums!

talkoov%C3%A4en%20piiraka.jpg

Yllä uuniin menossa ja alla uunista ulkona.

talkoov%C3%A4en%20piiraka3.jpg


RUKIINEN TALKOOVÄEN PIIRAKKA

n. 22 x 32 cm uunivuokaan tai pellillinen (30 x 35 cm) matalampaa piirakkaa


Taikina:

4 munaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 dl ruisjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl sulaa voita (100g)

1 dl maitoa


Pinnalle:

1/2 - 1 l marjoja tai raparperia


Muruseos:

50 g pehmeää voita

1 dl sokeria tai 1 1/2 dl fariinisokeria

1 dl vehnäjauhoja


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sihdin läpi sekä maito ja sula voi. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle tai pellille. Levitä päälle marjat tai raparperipalat. Sekoita muruseoksen ainekset murumaiseksi ja levitä marjojen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Pellillisen matalamman piirakan voi paistaa 225 asteessa 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä.


talkoov%C3%A4en%20piiraka4.jpg