ONNEA VIELÄ <3!

kahvileivokset3.jpg

Meidän heinäkuun sankaria juhlittiin näillä täydellisen herkullisilla kahvileivoksilla. Leivoksissa on mokkakreemiä ja aprikoosimarmeladia eivätkä nämä ole liian makeita. Ihan täydellisiä juhlahetkeen! Nämä ovat jopa aika yksinkertaiset ja nopeat tehdäkin. Kolme vuotta sitten olin näitä viimeksi tehnyt (huh, aika rientää!), löytyy täältä. Kakkuversiot pari vuotta sitten löytyvät täältä ja täältä. Ohjeen olen alunperin löytänyt Pullaati pullaa -blogista.

kahvileivokset5.jpg

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Pirkan chokocappuccinojauhetta. Meillä sattui olemaan Rainbowin versiota, jossa oli kuitenkin kahvia hieman vähemmän. Siksi lisäsin espressojauhetta, kun sitäkin sattui olemaan, mutta vallan mainiosti pärjää ilmankin.

 

KAHVILEIVOKSET
n. 15 kpl 
 
Pohja:
 
200g voita
3 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhoa
1 pussi (23 g) Pirkka chokocappuccinojauhetta
tai Rainbowin Kaakao-cappuccinoa
(halutessa 1/2 - 1 tl espressojauhetta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa/maitoa
 
Kostutus:
 
n. 1 dl erittäin vahvaa kahvia
 
Täyte:
 
1 dl kuohukermaa
1 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ dl erittäin vahvaa kahvia
 
125 g voita
 
aprikoosimarmeladia (käytin n. 150 g)
 
 
Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri.  Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan rasvan ja kerman kanssa vuorotellen. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa n. 12 min. Anna jäähtyä ja leikkaa levy puoliksi.
 
Täytettä varten lisää kattilaan kaikki muut ainekset paitsi voi. Sekoita koko ajan, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi, älä keitä. Jäähdytä kylmäksi (huoneenlämpöiseksi). Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kahvikiisseli koko ajan vatkaten.
 
Kostuta toinen pohjalevy vahvalla kahvilla, levitä sille ohut kerros aprikoosimarmeladia ja sitten ohut kerros täytettä. Nosta toinen puoli päälle ja kostuta kahvilla. Levitä loput täytteestä päälle. Leikkele sopiviksi leivoksiksi.
 
kahvileivokset6.jpg
 
Ihan nam nam nam! Palakoko oli 5 x 5,8 cm.
 
kahvileivokset4.jpg