keskiviikko, 1. kesäkuu 2016
Tätä Suklaapossun ihanaa kauramurutorttua olen tehnyt aiemmin omenaisena versiona. Tämä on helppo, ihana ja mehevä, halutessaan juhlavakin. Tarjottiin tätä pyhänä rakkaalle siskovieraalle takapihalla vaahterapuun varjostaessa ihanasti kahvihetkeämme. Nautittiin tästä parhaasta kesästä - ennen kuin inisevät ilmavoimat hyökkäävät. ;) Suklaapossun ohje löytyy täältä. Kiitos tästä! <3
RAPARPERITORTTU
n. 22 cm irtopohjavuokaan
Taikina:
2 kananmunaa
1.25 dl öljyä
1.25 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
n. 5 dl raparperin paloja (käytin vähemmän)
1.5 dl kaurahiutaleita
50 g voita sulatettuna
0.5-0.75 dl sokeria (käytin fariini-)
2 tl vaniljasokeria
Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. Levitä raparperipalat pohjan päälle. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon sula voi ja sokerit. Tämän voit tehdä samassa kulhossa missä teit taikinankin. Ripottele kauraseos raparperipalojen päälle ja laita koko komeus uuniin. Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä hetki tai kokonaan ja nauti vaahdotetun kerman kera. Halutessasi sihtaa tomusokeria päälle.
Njam!
Tätä torttua on helppo muunnella ja suurennella. Omenainen versio oli myös kielen vievää.
Kommentit