porkkanapullat2.jpg

Sain päähänpiston porkkanapullista. Hyvä päähänpisto olikin! Tosi herkullisia ja meheviä pullia tuli. Kokeilin kahdenlaista täytettä, sulatejuustolla ja appelsiinituorejuustolla. Kummatkin hyviä. Millaista olisikaan voisilmäporkkanapulla? Ai nam! Seuraavalla kerralla sitä kokeilemaan! Yksinkertaisempaa tehdäkin, kun ei tarvitse täytteitä tehdä. 


PORKKANAPULLAT


5 dl kädenlämpöistä vettä

50 g hiivaa

150 g sokeria

12 g suolaa

10 g kardemummaa

1 muna

200 g huoneenlämpöistä voita

7-8 dl hienoksi raastettua porkkanaa (n. 5 isohkoa porkkanaa)

reilu 1 kg vehnäjauhoja


Nosta porkkanat hyvissä ajoin kylmästä huoneenlämpöön, jotta raaste on huoneenlämpöistä. Raasta porkkanat hienolla terällä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma, muna, porkkanaraaste ja osa jauhoista. Sekoita. Alusta vehnäjauhoilla kimmoisa taikina. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan levätä muovin alla 15-20 minuuttia.

Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoon ohuiksi levyiksi. Levitä täytettä levylle. Rullaa levy pituussuunnassa. Leikkaa rullasta n. 2 cm paloja ja nosta pellille leikkauspinta ylöspäin. Rullan hännän voi taittaa pullan alle, jottei repsahda paistossa. Kohota pullia muovin alla n. 30 minuuttia. Voitele pullat ja sirota päälle stroisselimurua, raesokeria tai porkkanalastuja. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.


Sulatejuustotäyte:

200 g sulatejuustoa

75 g voita

3 - 3 1/2 dl tomusokeria

2 tl vanilijasokeria

1/2 - 1 tl kanelia

(vanilijaa vanilijamyllystä)


Pehmitä voita aluksi hetki vatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.


Appelsiinituorejuustotäyte:

200 g appelsiinituorejuustoa

75 g voita

1 dl tomusokeria

1 tl vanilijasokeria


Tee samoin kuin sulatejuustotäyte.


Stroisselimuru:

45 g voita

45 g sokeria

80 g vehnäjauhoja


Sekoita murumaiseksi nyppimällä tai vatkaimella.

porkkanapullat4.jpg