glut.porkkanakakku4.jpg

Tätä porkkanakakkua syötiin hyvinvointi-illassa pari viikkoa sitten. Ohje on muunnettu gluteenittomaksi tästä (pohja alunperin Suklaapossun) porkkanakakusta. Hieman tiiviimpää kuin vehnäjauhosiskonsa, mutta herkullisen mehevää. Njam!

 

PORKKANAKAKKU
 
n. 23 cm irtopohjavuokaan 
 
Pohja:

3 dl sokeria (tavallista tai fariinisokeria)
3.5 dl porkkanasosetta tai n. 350g porkkanaraastetta
2 dl öljyä
4 munaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
0.5 tl kardemummaa (tai enemmän, käytin 1 tl)
2 tl vaniljasokeria
0.75 tl suolaa
 
Kuorrutus:

200 g sulatejuustoa (käytin Koskenlaskijaa)
75 g voita huoneenlämpöisenä (laktoositon)
n. 3,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
0.5 - 1 tl kanelia
(muutama rouhaisu vanilijaa vanilijamyllystä)
 

Vatkaa sokeri, porkkanasose, öljy ja munat hyvin keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan. Paista 160 asteessa n. 55-60 minuuttia (tai pitempään), kunnes keskelle kakku tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ennen irrottamista. Jätä kakku jäähtymään vuoan alle, jotta se pysyy mehevänä. Leikkaa kokonaan jäähtynyt kakku puoliksi.
 
Tee kuorrute. Notkista huoneenlämpöistä voita vatkaimella n. minuutti. Vatkaa sekaan sulatejuusto. Lisää tomusokeri erissä koko ajan vatkaten. Voit käyttää tomusokeria enemmän tai vähemmän makusi mukaan. Mausta kanelilla ja vanilijalla. Levitä vajaa puolet kuorrutteesta pohjan päälle. Laita toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.
 
glut.porkkanakakku3.jpg