glut-parsakaalipiirakka.jpg

Tein hyvinvointi-iltaan myös tätä parsakaalipiirasta. Hyvää ja maukasta! Täytettä voi muokata mieleisekseen lisäämällä vaikka kanaa, fetaa, muita kasviksia jne. Tällä ohjeella teen varmasti muulloinkin.

HUOM! En ole muistanut korostaa, että nämä leipomani gluteenittomat voi huoletta tehdä vehnäjauhoillakin, jos ei ole erityisruokavaliolle tarvetta.


PARSAKAALIPIIRAS

(piirakka- tai irtopohjavuokaan)


Pohja:

2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1 tl suolaa

100 g voita

1/2 dl vettä


Vatkaa kulhossa nopeasti murumaiseksi pehmennyt voi ja kuivat aineet. (Vaihtoehtoisesti voit nyppiä.) Lisää neste ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuodellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täyteen teon ajaksi.


Täyte:

n. 450 g pakasteparsakaalta

3 kananmunaa

100 g (1/2 prk) kermaviiliä tai rahkaa

2 dl kevytkermaa

2 dl juustoraastetta

n. 1 tl pippurirouhetta

n. 1 tl aromisuolaa

n. 1 tl suolaa


Keitä parsakaalia suolalla maustetussa pienessä vesimäärässä 5 minuuttia. Valuta vesi pois. Levitä parsakaalit piiraspohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada parsakaalin päälle. Paista piirasta uunin alaosassa 200 asteessa n. 40 minuuttia.