Tein hyvinvointi-iltaan myös tätä parsakaalipiirasta. Hyvää ja maukasta! Täytettä voi muokata mieleisekseen lisäämällä vaikka kanaa, fetaa, muita kasviksia jne. Tällä ohjeella teen varmasti muulloinkin.
HUOM! En ole muistanut korostaa, että nämä leipomani gluteenittomat voi huoletta tehdä vehnäjauhoillakin, jos ei ole erityisruokavaliolle tarvetta.
PARSAKAALIPIIRAS
(piirakka- tai irtopohjavuokaan)
Pohja:
2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl suolaa
100 g voita
1/2 dl vettä
Vatkaa kulhossa nopeasti murumaiseksi pehmennyt voi ja kuivat aineet. (Vaihtoehtoisesti voit nyppiä.) Lisää neste ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuodellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täyteen teon ajaksi.
Täyte:
n. 450 g pakasteparsakaalta
3 kananmunaa
100 g (1/2 prk) kermaviiliä tai rahkaa
2 dl kevytkermaa
2 dl juustoraastetta
n. 1 tl pippurirouhetta
n. 1 tl aromisuolaa
n. 1 tl suolaa
Keitä parsakaalia suolalla maustetussa pienessä vesimäärässä 5 minuuttia. Valuta vesi pois. Levitä parsakaalit piiraspohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada parsakaalin päälle. Paista piirasta uunin alaosassa 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Kommentit