kinkkumuffinssit.jpg.

Pidin hyvinvointikutsut kotonamme viime viikolla. (Sattui sopiva tauko sairasteluissa. Oikeasti luulin, että sairastaminen oli jo loppumassa, mutta erehdyin...) Siinä yksi syy, miksi olen tehnyt gluteenittomia niin paljon viime aikoina. 

Nämä kinkku-juustomuffinssit löysin - yllätys yllätys - täältä Kirsin keittiössä -blogista. :D Kiitos Kirsi! Näistä tykättiin! :) Minusta nämä oli erityisen maukkaita lämpiminä. Muffinssit tarttuivat paperivuokiin aika tiukkaan. Itse pakastin muffinssit,  ja kun nostin ne sulamaan, vuoat sai hyvin irti jäisinä. Ensi kerralla taidan tehdä muffinssipellillä ilman vuokia.


KINKKU-JUUSTOMFFINSSIT, GLUTEENITON

12 kpl isoja


4 dl gluteenitonta jauhoseosta 

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl paprikajauhetta

1-2 tl aromisuolaa

ripaus mustapippuria

2 dl maitoa 

2 munaa

3/4 dl öljyä

150 g kinkkusuikaleita 

2 dl juustoraastetta

1/3 tai 1/2 paprikaa pieninä kuutioina

1/3 pientä punasipulia pienenä silppuna (tai purjoa silputtuna)


Sekoita kaikki jauhot ja mausteet ensin keskenään. Lisää kuivien aineiden päälle maito, munat, öljy (kaikki kerralla päälle) ja sekoita ruokalusikalla nopeasti taikinaksi. Lisää viimeiseksi hienonnetut kinkkusuikaleet, juustoraaste, paprikakuutiot ja sipulisilppu. Sekoita ainekset taikinaan lusikalla. Laita muffinssipellille isoja, paperisia amerikanmuffinivuokia ja lusikoi taikina ruokalusikalla muffinivuokiin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä noin 15-20 min.


kinkkumuffinssit2.jpg