kauralastut.jpg

Kauralastuja tehtiin lapsena aika usein. Miten hyviä ne olivatkaan! En ollut tehnyt kauralastuja kertaakaan lapsuusajan jälkeen. Nyt jostain syystä ne pälkähtivät päähäni, kun mietin synttärileipomisia. Näistä tuli hieman tahmeisia ja sitkaita. Ihania! Eilen kylässä sain maistella rapeita kauralastuja. Ne olivat vieläkin ihanempia. 

Tein tällaisella ohjeella:

KAURALASTUT

 

100 g voita

4 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl sokeria (käytin vähemmän)

2 munaa

 

Pane uuni kuumenemaan 200*C:een. Sulata rasva kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä. Mittaa kattilaan hiutaleet, jauhot, leivinjauho ja sokeri.Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita vielä vähän. Ota esille pelti ja levitä sille leivinpaperi. Nosta taikinasta pieniä nokareita pellille leivinpaperille kahdella teelusikalla. Jätä nokareiden välille noin 10 cm tila. Paista uunin ylätasossa noin 5 min. Anna lastujen jäähtyä, jolloin ne irtoavat helpommin paperista.

 

Eilisten rapeampien lastujen ohje on tämä (en ole itse testannut):

 

100 g voita

3 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl sokeria

1 muna

1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

 

Tee kuten edellisessä ohjeessa. Paisto 175 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.

kauralastut2.jpg