sitruumaumelmat4.jpg

Tein myyjäisiin näitä helpohkotekoisia sitruunaunelmia. Tykkäsin itse näistä paljon. Ihanan sitruunaisia ja suussasulavia. Ohjeen löysin Leivotaan -lehden pikkuleipävihkosesta. Käytin nyt ensimmäistä kertaa hirvensarvensuolaa nostatusaineena. Taikinasta vapautuu ammoniakki uunissa. Parit kerrat sainkin ammoniakkihöyryt naamalleni, kun avasin uunin varomattomasti. Hyh! Kannattaa kyllä hiukan väistellä. ;)


SITRUUNAUNELMAT

n. 30 kpl


75 g huoneenlämpöistä suolatonta voita

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl auringonkukkaöljyä

1 sitruunan raastettu kuori

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl hirvensarvensuolaa

1 rkl vanilijasokeria

(1 tl sitruuna-aromia, esim, Dr, Oetker,

käytin itse voimakasta sitruunaöljyä muutaman tipan)


Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää öljy vähitellen. Sekoita joukkoon sitruunankuori ja vatkaa massa kuohkeaksi. Sekoita jauhot, hirvensarvensuola ja vanilijasokeri ja lisää massaan. Jaa massa kahteen osaan ja pyörittele ne tangoiksi. Jaa tangot n. 15 osaan ja pyörittele niistä pieniä pallukoita. Nosta pallukat väljästi pelleille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmiit keksit ovat vaaleankeltaisia ja pinnalta railottuneita.

sitruumaumelmat3.jpg

RAUHALLISTA PÄÄSIÄISEN AIKAA TOIVOTELLEN...