porkkanakakku3.jpg

Tarjottiin eräille hiihtolomavieraille tätä ihanan mehevää porkkanakakkua. Tämä on kyllä superhyvää! Ehdottomasti yksi suosikkini ja takuuvarma herkku kahvipöydässä. Helppokin vielä. Pohjan ohje on Suklaapossulta täältä, kiitos Suklaapossu! :) Kuorrutteen muokkasin omanlaisekseni. Tykkään käyttää porkkanakakussa sulatejuustoa.

 

PORKKANAKAKKU
 
n. 23 cm irtopohjavuokaan 
 
Pohja:
3 dl sokeria (tavallista tai fariinisokeria)
3.5 dl porkkanasosetta tai n. 350g porkkanaraastetta
2 dl öljyä
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
0.5 tl kardemummaa (tai enemmän, käytin 1 tl)
2 tl vaniljasokeria
0.75 tl suolaa
 
Kuorrutus:
200 g sulatejuustoa (käytin Koskenlaskijaa)
75 g voita huoneenlämpöisenä
n. 3,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
0.5 - 1 tl kanelia
(muutama rouhaisu vanilijaa vanilijamyllystä)
 

Vatkaa sokeri, porkkanasose, öljy ja munat hyvin keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan. Paista 160 asteessa n. 55-60 minuuttia, kunnes keskelle kakku tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ennen irrottamista. Jätä kakku jäähtymään vuoan alle, jotta se pysyy mehevänä. Leikkaa kokonaan jäähtynyt kakku puoliksi.
 
Tee kuorrute. Notkista huoneenlämpöistä voita vatkaimella n. minuutti. Vatkaa sekaan sulatejuusto. Lisää tomusokeri erissä koko ajan vatkaten. Voit käyttää tomusokeria enemmän tai vähemmän makusi mukaan. Mausta kanelilla ja vanilijalla. Levitä vajaa puolet kuorrutteesta pohjan päälle. Laita toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.
 
porkkanakakku2.jpg
 
Kakun pinnalle voit kuivata esim. porkkanalastuja. Todella mukavan makuisia. Lastut kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmene. Kuivatusohje on myös Suklaapossun:
 
Suikaloi porkkanat ohuiksi siivuiksi leivinpaperin päälle juustohöylällä. Kuivaa uunissa 125 asteessa n. 25-30 minuuttia, kunnes lastut alkavat käpristyä. Kuivumisnopeus riippuu lastujen paksuudesta.
 
porkkanakakku4.jpg