rahkapullat4.jpg

Täksi pääsiäiseksi en leiponut muuta kuin näitä rahkapullia. Reissussa jo oltiin mummuloissa ja hieman etuajassa jouduttiin palaamaan, koska mahatauti iski viime yönä esikoiseen. Piti heti kotiin tultua kaivaa pakkasesta näitä, että ehtii herkutella, ennenkuin tauti iskee itseen. :P Anopilla vasta olikin spesiaalihyviä rahkapullia, lurps vaan! Pitää testata itsekin samanlaisia, kunhan tästä toetaan. Niistä siis myöhemmin lisää...:) 

rahkapullat2.jpg

On nämäkin herkullisia. Aprikoosimarmeladisilmän voi jättää pois tai korvata lempimarmeladilla. Muita hyviä rahkatäytteitä löytyy täältä.

 

APRIKOOSI-RAHKAPULLAT

1/2 litran pullataikina

 

Täyte:

(pienempikin annos voi riittää)

 

500 g maitorahkaa

125 g sokeria

1 kananmuna

70 g voita sulana

1/2 tl vanilijasokeria

(muutama rouhaisu vanilijamyllystä)

 

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

 

Pyörittele levänneestä pullataikinasta pyöreitä pullia, aseta harvakseltaan pellille ja kohota hyvin. Paina sen jälkeen pulliin mukilla/lasilla matala keskikohta (mahdollisimman tasainen). Voitele pullien reunat. Pursota tai lusikoi marmeladi keskelle, jonka jälkeen pursota rahkatäyte reunalle. Paista pullia 210-220 asteisen uunin keskitasolla 10 - 12 minuuttia.

rahkapullat3.jpg

HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN JATKOA!