Tein vieraita varten gluteenittoman ja laktoosittoman kääretortun tällä samalla ohjeella kuin aiemminkin. Täytteen tein tällä kertaa voista, joten maidotonta tämä ei nyt ole. Tosi herkullista kääristä meidän mielestä. :)
Meillä pukkaa jälleen muuttoa (ehkä jopa viimeisen kerran!), joten pikkuisen pitempää taukoa bloginkin puolella luvassa. Samalla paikkakunnalla muutetaan tällä kertaa, joten ei tunnu niin mahottomalta tuleva operaatio kuin viisi kuukautta sitten. :D
OMENA-UNELMAKÄÄRETORTTU
Gluteeniton, laktoositon
Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
sokeria leivinpaperille käännettäessä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla n. 7 minuuttia. (Varo ettei pala!) Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Täyte:
150 - 200 g omenamarmeladia
150 g huoneenläpöistä voita (lakstoositon)
2 dl tomusokeria
1 rkl vanilijasokeria
Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Levitä rasva-sokerivaahto pohjan päälle. Levitä päälle marmeladi. Kääri pohja tiukalle rullalle leininpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin jähmettymään ennen paloiksi leikkaamista.
Sitten laskiaispannarin tekoon! Hauskaa laskiaista ja pitkiä pellavia! :)
Kommentit