appelsiini-suklaakakku2.jpg

Tammikuu loppui! Me juhlistettiin leipäkuukauden loppumista tällä ihanalla kakulla. Kröhöm, kylläkin jo tammikuun viimeisenä. ;D Kakku oli todellakin ihanaa. Myös mies oli samaa mieltä. Suklaaosa oli täyteläisen suklaista ja appelsiinikerros raikkaudellaan kevensi kokonaisuutta. Suklaaganache kruununa. Sen muutaisin kuitenkin kakussa vielä, että korvaisin appelsiinituorejuuston kokonaan applesiinirahkalla. Tuorejuusto on yleensäkin minusta hieman tunkkaista rahkan raikkauteen verrattuna. Toisekseen rahkassa appelsiini maistuu voimakkaammin kuin tuorejuustossa eikä pieni lisä appelsiin makua haittaisi lainkaan. Mutta todella herkullista näinkin! :)

appelsiini-suklaakakku4.jpg

Suklaakerroksen ohje on Valiolta jostakin ihanasta kakusta. Kiitokset sinne! :)

 

APPELSIINI-SUKLAAJUUSTOKAKKU

 

24 cm vuokaan

 

 

Pohja:

 

200 g Domino-keksejä

60 g voita

 

Suklaakerros:

 

4 liivatetta

200 g taloussuklaata

200 g tuorejuustoa

1 ¼ dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

2 rkl kuumaa kahvia

3 dl vispi- tai kuohukermaa

 

Appelsiinikerros:

 

6 liivatetta

4 dl vispi- tai kuohukermaa

200 g Valion appelsiinirahkaa

200 g Valion appelsiinituorejuustoa

1 dl appelsiinimehua

2 appelsiinin kuorta raastettuna

2 tl vanilijasokeria

2 rkl sokeria

3 rkl appelsiinimehua

 

Suklaaganache:

 

1 dl vispi- tai kuohukermaa (kokeilisin 3/4 dl:lla)

130 g taloussuklaa

nokare voita

 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Jos haluat helpottaa vuoasta irtoamista, voitele vuoan reunat öljyllä ja sihtaa pintaan tomusokeria. Murskaa Dominot esim. muovipussissa. Sulata voi ja sekoita Domino-murut voihin. Painele seos kakkuvuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

 

Laita suklaakerroksen liivatteet (4 kpl) likoamaan kylmään veteen. Sulata taloussuklaa ja vatkaa se tuorejuuston sekaan. Lisää seokseen sokeri, vanilijasokeri. Liuota liivatteet kuumaan kahviin (jos eivät liukene, käytä hetki mikrossa) ja lisää hieman jäähtyneenä tuorejuustoseokseen samalla vatkaten. Vaahdota kerma ja sekoita se tuorejuustoseokseen lastalla nostellen. Kaada massa keksipohjan päälle. Tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

 

Laita appelsiinikerroksen liivatteet (6 kpl) likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma (jätä hieman löysäksi). Pehmennä tuorejuustoa hieman lusikalla. Lisää tuorejuusto, rahka, appelsiinimehu, appelsiininkuoriraaste ja sokerit kermaan. Vatkaa sekaisin. Kiehauta tilkka appelsiinimehua ja liuota liivatteet siihen. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos muuhun massaan samalla vatkaten. Kaada massa suklaakerrosen päälle, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

 

Irrota hyytynyt kakku irtopohjavuoasta. Paloitte ganachen suklaa pieniksi. Lämmitä kerma lähes kiehumispisteeseen. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää nokare voita ja sekoita, kunnes sulanut. Jos suklaa ei meinaa sulaa, voit käyttää hetken levyn jälkilämmöllä. Anna ganachen hieman jäähtyä ja jähmettyä ennen kaatamista kakun päälle. Jos ganache jähmettyy liikaa, voit lämmäyttää sitä uudelleen. Nosta kakku jääkaappiin, jotta ganache jähmettyy. Koristele kakku halutessasi.

 

appelsiini-suklaakakku3.jpg

Osallistun tällä kakulla Serkusten suklaaunelma -blogin helmikuun haasteeseen, jossa makuna on tällä kertaa sitrushedelmät. Käykäähän osallistumassa täällä!