arabialainen3.jpg

Leivoin kaksi arabialaista maustekakkua. Emerald City -blogista täältä löytyy huippuhyvä arabialainen! Varmasti muutkin arabialaiset ovat huippuhyviä, mutta tämä vakuutti minut täysin. Vaikka sähläsinkin kuorrutteen kanssa ja siitä tuli aika erinäköinen kuin Jackilla. :) Kuorrutekin on aivan tosi hyvä. Vietiin nämä kakut mummulaan. En ollutkaan koskaan vielä tehnyt arabialaista, ajatelkaa! Mutta teen tällä ohjeella vastakin. Huomion arvoista on se, että ohjeessa on maustepippuria. Ohje on kopioitu suoraan Jackilta, kiitos! :)

 

ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU

1 kakku

 

Taikina:

200 g voita

3 dl (265 g) sokeria

3 kananmunaa

4 1/2 dl (295 g) vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa

1/2 tl maustepippuria

2 dl kermaa

 

Kuorrutus:

50 g voita

2 rkl kaakaojauhetta

3 dl (175 g) tomusokeria

2 rkl vahvaa kahvia

 

Ota kaikki ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin.  Voitele ja jauhota huolellisesti 1,8 litran kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kääntele joukkoon vuorotellen kuivia aineita (siivilän läpi) ja kermaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 1 tunti. Kokeile kypsyyttä loppuvaiheessa tikulla. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoilualustalle.

 

Valmista kuorrutus: Vaahdota voi, kaakaojauhe ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kahvia lusikallinen kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun pinnalle.

 

arabialainen2.jpg