Guteeniton%20mokkakakku2.jpg

Uusi paikkakunta on innostanut minua leipomaan jotakin erityisruokavalioleivonnaisia. Kun tulee uusia tuttavia, ei etukäteen tiedä, kenellä on mikäkin allergia. Keliakia on niin yleinen, että siihen on syytä varautua. Samalla voi hyvin tehdä maidottoman (samalla tietenkin laktoositon), mikäki leivonnainen sen sallii. Muokkasin tämän kakun ohjeen tästä mokkakakusta. Hieman murenevampaa tämä on kuin normaali kakku, mutta hyvää kakkua. Neljävuotias tuumasikin: "Ei tämä ole gluteenitonta, kun tämä maistuu hyvälle!" :) 

 

GLUTEENITON JA MAIDOTON MOKKAKAKKU

1 kakku

 

Taikina:

250 g maitotonta margariinia, esim. Sunnuntai

250 g sokeria

3 munaa

5 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

n. 1 dl pikakahvijauhetta

2 tl vanilijasokeria

1/2 dl appelsiinimehua

 

Vuoan voiteluun:

margariinia tai vuokasprayta + gluteenittomia korppujauhoja

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jauha pikakahvijauhe hienommaksi esim. kaulimella pussissa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi mehu ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia. Varmista kypsyys. Anna kakun olla muutama minuutti vuoassa ennen kumoamista. Jäähdytä kakku. Voit kuorruttaa sen halutessasi kahvilla värjätyllä tomusokerikuorrutteella.

Guteeniton%20mokkakakku.jpg