Meillä vietettiin Kalle-pojan ristiäisiä lauantaina. Täytekakkuna oli kermakakkua suklaakakkupohjalla ja vadelmamoussella. Sekä pohjan että moussen ohjeet ovat Kinuskikissan Tervetuloa juhliin -kirjasta. Moussen ohjetta on hieman muokattu tämän kakun mukaisesti. Tosi herkullista kakkua! Aika täyttävää myös. ;)
SUKLAAPOHJAINEN KERMAKAKKU VADELMAMOUSSELLA
(24 cm kakkuun)
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Vadelmamousse:
(riittää kahteen väliin ja vähän ylikin)
4 dl vispikermaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria (tarkista määrä)
1 rkl vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta (laitoin 1 ¼ dl)
400 g paseerattua vadelmapyrettä
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon muut ainekset. Täytä kakku kelmutettuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa tai anna täytteen ensin jähmettyä jääkaapissa ennenkuin kokoat kakun. :)
Kostutus:
n. 1 ½ dl maitoa
Kommentit