confettikeksit2.jpg

Kotiliedessä 10/2015 oli näiden keksien ohje. Keksien ulkonäkö ei minusta ollut kovin houkutteleva eikä strösselit kekseissa muutenkaan houkutelleet. Lapsille ohjelmaa keksiäkseni, päätin kuitenkin tehdä taikinan, helppo kun oli. Saisivat ainakin taikinaa mutustella. Noh, taikinaakin mutusteltiin. Oli hyviä syitä laittaa taikina suuhun. Milloin "tuli liian pieni pallo...ei voi laittaa pellille...pitää laittaa suuhun" ja milloin taikinalusikkaan "tuli liian paljon taikinaa...ylimääräiset pitää syödä". Hauskoja syitä! :D Loppujen lopuksi näistä yllättävän paljon saatiin uuniinkin. Nämä olivatkin tosi hyviä keksejä! Varmaan tehdään joskus toistekin.

Keksien pohjana on lehden mukaan Hanna-tädin pikkuleipätaikina. Tuttua makua muistui kyllä lapsuudesta. En ole itse Hanna-tädin kakkuja tehnyt varmaan pariinkymmeneen vuoteen, vaikka lapsena niitä tehtiin tämän tästä. Näistä jätin appelsiinin kuoren pois.

 

CONFETTIKEKSIT

n. 60 kpl

 

200 g voita

2 dl kuohukermaa

3 dl sokeria

1 appelsiinin raastettu kuori (jätin pois)

5 1/2 dl vehnäjauhoja

3 dl perunajauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl kirjavaa strösseliseosta (meillä meni enemmän)

 

Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voin joukkoon kerma, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet ja lisää voi-kermaseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon 1 dl strösseleitä. (Taikina oli melko löysää, kannattaa varmaan nostaa hetkeksi kylmään, saa helpommin pyöriteltyä.) 

Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Paina keksit lopulta strösseleissä. Nosta keksit strösselipinta ylöspäin leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

confettikeksit.jpg