suklaapommi3.jpg

Tässä on sellainen suklaapommi, ettei paremmasta / "pahemmasta" väliä! :D Ohjeen löysin Leivotaan-lehden Helpot Kakut -vihkosesta. Oikeasti vihkosessa nämä olivat pieniä leivoksia, mutta helpottaakseni omaa työtäni, päätin oikaista ja tehdä tällaisen levyn. Tein vihkosen ohjeen kaksinkertaisena, jotta sain peltillisen pohjaa. Tämä on niin makeaa, että huomattavasti pienemmät annospalat, kuin meillä tässä, riittäisivät tyydyttämään makeannälän. Täytettä on minusta myöskin turhan paksusti, joten pienentäisin sen määrää. Pohja on ihanan pehmeänsitkeää. Tällä pommilla ollaan herkuteltu eilen ja tänään mieheni synttärien kunniaksi. Onnea kulta! <3 Huomautan, että ne jotka eivät kovin makeasta pidä, ei kannata tätä tehdä. ;) Päivänsankarilla ei tehnyt tiukkaa. :D

suklaapommi4.jpg

Laitan ohjeen tähän suoraan tuosta vihkosesta, joten ohje on nyt niihin leivoksiin, pyöreisiin sellaisiin. Peltilliseen (36x31 cm) tein siis kaksinkertaisen määrän. Pohja on niin ihan ok, paistoin hieman ohjeen paistoaikaa pitempään, mutta täytteeseen käyttäisin jatkossa vain 1,5 -kertaisen (tai jopa vain tuon yksinkertaisen) annoksen. Pinnalle pursottaisin ensi kerralla ainakin 20 ruusuketta, koska sen kokoinen, jopa pienempi pala, olisi ihan riittävä.

 

SUKLAAPOMMIT

noin 12 kpl

 

Pohja:

100 g voita

2 munaa

3 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl vanilijasokeria

2 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

200 g maitosuklaata

1 dl kuohukermaa

1/2 tl kardemummaa

25 g voita

 

Koristelu:

100 g tummaa suklaata (riittää huomattavasti vähempi, ehkä jopa 30 g)

3 dl kermavaahtoa (vähempikin riittää)

 

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voi. Sekoita kaakao, vanilijasokeri ja leivinjauhe jauhoihin. Siivilöi seos munasokerivaahtoon ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan, koko n. 20 x 30 cm. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä kokonaan ennen kuin kumoat sen vuoasta. Laita levy pakkaseen n. 45 minuutiksi, jotta siitä on helpompi stanssata leivospohjat.

Täyte: Hakkaa suklaa pieniksi paloiksi. Kiehauta kerma ja kardemumma. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaa ja voi. Sekoita huolellisesti kunnes kaikki on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä. Nosta seos jääkaappiin sakenemaan noin tunniksi.

Sulata tumma suklaa. Pursota siitä kukkia leivinpaperille. Anna kovettua jääkaapissa.

Stanssaa kakkulevystä pyöreitä pohjia juomalasin (onkohan liian iso?) /muotin avulla. Levitä täytettä puolelle määrälle pohjia. Nosta toiset pohjat täytteen päälle. Pursota leivoksille nokare kermavaahtoa ja koristele suklaakukkasilla. Säilytä leivoksia jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

suklaapommi2.jpg