piim%C3%A4suklaapiirakka2.jpg

Tätä ihanaa ja kosteaa suklapiirakkaa en ollut tehnyt aikoihin. Tein sitä nyt yhtenä päivänä vieraita varten. Nams, on tämä kyllä tosi hyvä piirakka, kosteaa ja sopivan paksuista. Paloiksi leikkaaminen kannattaa tehdä vasta, kun kuorrute on kunnolla jähmettynyt ja piirakka täysin jäähtynyt, niin saa siistejä paloja. Kannattaa käyttää ensin vaikka jääkaapissa. Minä vähän kiirehdin ja kuorrute lohkeili tuolla tavoin ikävästi (alakuvassa). Vaikka ei se meidän herkuttelua hidastanutkaan. :P Ohjeen olen saanut aikoinaan ystävältäni. Täältä löytyy aiempi versio.

 


SUKLAAPIIRAKKA
1 pelti

Pohja:

5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria

Yllä olevat sekoitetaan kulhossa.

200 g rasvaa
1 tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl vettä

Yllä olevat kiehautetaan kattilassa ja sekoitetaan kuiviin aineisiin.


2 dl piimää (käytin maustamatonta jugurttia)
2 kananmunaa

Lisätään taikinaan, sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään pellille leivinpaperin päälle. Paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia. Taikina tuntuu löysältä, mutta kypsyy hyvin.
 
Kuorrutus:

100 g rasvaa
2 rkl kaakaota
4 rkl maitoa
n. 225 g tomusokeria

Rasva, kaakao ja maito kiehautetaan kattilassa. Sekoitetaan joukkoon tomusokeri ja levitetään piirakkapohjan päälle. Koristellaan mieleiseksi.

piim%C3%A4suklaapiirakka.jpg