Löysin jostain netin keskustelupalstalta tällaisen herkullisen peltipullan ohjeen, johon en ollut aiemmin törmännyt ollenkaan. Jotenkin tuo nimi "talkooväen kaurapulla" sopii hyvin tälle. Tulee mieleen, miten ennen heinäpellolla tämä on talkooväelle maistunut mainiosti. Hyvin arkista, mutta herkullista pullaa. Tein 34 x 34 cm pellille alkuperäistä ohjetta isommalla annoksella. Pulla pysyi hyvin pellillä, mutta täyte meinasi alkaa valua yhdestä kohtaa. Tilkitsin siitä kohti folion palasella eikä sen jälkeen ollut valumisongelmia. Ihanan muhkeaa ja maukasta pullaa. Ehkä näin pienelle pellille kannattaisi tehdä tuolla pienemmällä alkuperäisellä taikinakoolla. :)
TALKOOVÄEN KAURAPULLA
Isompi taikina:
3 1/2 dl maitoa
40 g hiivaa
1 muna
1, 4 dl sokeria
ripaus suolaa
10 dl jauhoja
150 g pehmeätä voita
lisäsin myös ripauksen kardemummaa
Pienempi taikina:
2 1/2 dl maitoa
30 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
ripaus suolaa
7 dl jauhoja
150 g pehmeää voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon muna ja sokeri + suolarippu. Sekoita sekaan jauhot ja lopuksi pehmeä rasva. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja kohota.
Täyte:
150 g voita
2½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää vahvaa kahvia
100 g (= n. 2½ dl) kaurahiutaleita
Kiehauta rasva, sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon kahvi ja kaurahiutaleet. Levitä täyte kohonneen pullan pinnalle ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Isompaa taikinaa paistoin n. 20 minuuttia.
Levitä taikina pellille nousemaan.
Kiehauta täyte ja kaada se kohonneen taikinan päälle.
Kommentit