persikka-ananaspiirakka.jpg

Leivoin tuliaisiksi sukulaisperheeseen tätä ihanan pehmeää piirakkaa. Pääsin myös maistelemaan ja hyvää oli jälleen. :) Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta kun käytin persikkaa tässä piirakassa. Taidanpa käyttää toistekin. Se sopii erityisen hyvin rahkan pariksi. Tykkään kyllä näistä murupiirakoista kaikissa muodoissaan. Piirakkaa voi helposti muokata mieleisekseen. Rahkan tilalta voi käyttää jugurttia tai kermaviiliä. Taikinan piimänkin voi korvata esim. jugurtilla. Täyteainekseksi käy kaikki hedelmät ja marjat. Eikä vatkaintakaan tarvitse. :)

persikka-ananaspiirakka2.jpg

 

PERSIKKA-ANANASRAHKAPIIRAKKA

Taikina:

250 g sulaa rasvaa
2 lasia sokeria
4 lasia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2tl vanilijasokeria
1 lasi piimää
2 munaa

Rahkaseos:

4 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
4 tl vanilijasokeria
1 suuri purkki säilykepersikan puolikkaita + 2 pientä purkkia ananasrenkaita (vähempikin riittää hyvin)


(Rahkan voi korvata mm. jugurtilla tai kermaviilillä ja persikat + ananakset marjoilla tai muilla hedelmillä)

Sekoita sula rasva, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja sooda murumaiseksi. Ota yksi lasillinen murua erilleen. Lisää isompaan muruseokseen piimä ja munat. Sekoita taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Pilko persikat ja ananakset pieniksi paloiksi ja levitä taikinan päälle. Sekoita rahkaseoksen ainekset sekaisin ja kaada hedelmien päälle. Levitä erilleen otetut murut piirakan päälle ja paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

persikka-ananaspiirakka3.jpg