trifle2.jpg

Kesän helppo herkku ja vierasvara on trifle eli kulhoon tehtävä kerrosjälkiruoka. Me tarjottiin tätä vieraille eilen. Triflen voi tehdä lähes mistä raaka-aineista vain. Jos pakasteeseen on jäänyt lojumaan kahvikakkuja, niitä voi hyvin käyttää tällaiseen. Itsekin käytin jouluaikaisia epäonnistuneita maustekakkuja. Keksit käyvät myös hyvin tai sokerikakkupohja. Käytin väleihin mangotuorejuustokermaa ja vanilijakastiketta. Jäätelöllä saisi ihanan helleherkun. :P Veikkaisin, että lapsetkin olisivat siitä aika mielissään. ;)

 

MANSIKKA-MANDARIINITRIFLE

 

Pieni kahvikakku + muutama Digestive-keksi

2dl kermaa

200 g mangotuorejuustoa

2 1/2 dl vanilijakastiketta

2 tölkkiä mandariineja sokerivedessä

500 g mansikoita

sitruunamelissan lehtiä

 

Paloittele / murustele kakku/keksit. Vatkaa kerma ja yhdistä siihen mangotuorejuusto. Vaahdota vanilijakastike. Valuta mandariinit ja tarvittaessa mansikat. Laita lasikulhon pohjalle kerros kakkua. Levitä päälle kermatuorejuustoseosta ja mansikoita ja päälle hieman vanilijakastiketta. Tee toinen kerros mandariineilla. Jatka näin niin kauan kuin aineksia riittää. Jätä pintaan mansikoita ja mandariineja. Vihreillä lehdillä saa kivaa väriä kulhon pintaan.

trifle.jpg