mokkakakku3.jpg

Teki mieli leipoa jotain näin sadepäivänä. Jotain helppoa ja nopeaa vierasvaraa. Meille on loppukesästä tulossa vauva eikä kasvava maha ja erityisesti jalat tykkää enää kovin pitkistä seisoma-ajoista, joten kahvikakut tuntuivat näppäriltä. Enpä ollutkaan tehnyt kahvikakkuja aikoihin! Tämä mokkakakku on aina hyvä ja varma valinta. Mutta nyt todistui jälleen se, että margariinista ei saa mitään niin hyvää kuin voista. :P Piti kuitenkin käyttää jääkaappiin ajautuneet margariinit. Aivan hyvää kakkua näinkin, mutta suosittelen käyttämään voita.

mokkakakku4.jpg

Uuniin sopii kaksi kakkuvuokaa, siksi kannattaakin tehdä kaksi kakkua samalla kertaa.

 

MOKKAKAKKU

(2 kakkua)

 

500 g voita

500 g sokeria

6 munaa

10 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

n. 2 dl pikakahvijauhetta

4 tl vanilijasokeria

1 dl kermaa tai maitoa

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jauha pikahahvijauhetta hienommaksi esim. kaulimella leivinpaperin välissä tai pussissa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuhin (ja jauhotettuihin) kakkuvuokiin ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia. Varmista kypsyys. Anna valmiiden kakkujen olla vuoassa muutama minuutti ennen kumoamista. Jäähdytä kakut. Kakut voi halutessaan kuorruttaa esim. kahvilla värjätyllä tomusokerikuorrutteella tai sulalla suklaalla.

mokkakakku.jpg

Tykkään tästä kakkuvuokamallista todella paljon.

mokkakakku2.jpg