Suklaaviettelys3.jpg

6-vuotishääpäivä. <3 Aloitettiin se tällä kakulla. Nam nam, ihanaa! Ajattelin ensin tehdä jotain raikasta marjaista kakkua, koska olen huomannut, että suklaisista tahtoo itselleni tulla äklö olo niin helposti. Mutta mutta... siltikin se suklaisuus houkutteli. :)

Otin vähän ideaa Kermaruusun tästä kakusta. Tummasuklaatäyte on muokattu myös Kermaruusun maitosuklaatäytteestä. Huomion arvoista on, että valkosuklaatäytteessä ei ole lainkaan kermaa. Vähän nippanappa peittyi tuo tummasuklaakiekko valkosuklaamassan alle, joten jos yhtään isompaan vuokaan tekee, kannattaa valkosuklaa-annosta isontaa. Olisi nimittäin aika ärsyttävä huomata siinä vaiheessa, kun massaa kaataa vuokaan, että sitä onkin liian vähän. :) Ihana yllätys oli löytää kakun päälle kotimaisia mansikoita! Muuten olisi koristelut olleet toisenlaiset. Kaapista löytyi muutama sokerimassakukka. Aika yllättävää minun kohdalla, koska kukkien teko ei ole ollenkaan alaani. ;)

Suklaaviettelys5.jpg

 

SUKLAINEN JUUSTOKAKKU

(n. 19 cm vuokaan)

 

Pohja:

150 g (10 kpl) Digestive-keksejä

1/2 dl fariinisokeria

75 g voita

 

Tummasuklaatäyte:

(n. 12 cm vuokaan)

 

1 1/2 dl kermaa

40 g tuorejuustoa

75 g tummaa suklaata

3/4 liivatetta

1 tl sokeria

1 tl vanilijasokeria

 

2 kpl Fazerina suklaapatukoita

 

Valkosuklaatäyte:

(Kannattaa tehdä esim. 1,5-kertaisena, jos on yhtään isompi vuoka kuin 19 cm, jotta yltää varmasti tummasuklaakiekon päälle asti.)

 

4 liivatetta

200 g tuorejuustoa

200 g kermaviiliä

1 dl tomusokeria

200 g valkosuklaata

 

Koristeet:

kotimaiset mansikat, sokerimassakukat, suklaarakeet, mintun lehdet

 

Aloita tummasuklaatäytteestä. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuustoa esim. vatkaimella. Sulata liivate pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita tuorejuuston sekaan. Lisää sokerit ja suklaa. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada massa kakkurenkaaseen (halk. 12 cm) ja laita pakastimeen noin kahdeksi tunniksi. (Laitoin pelkän kakkurenkaan lautaselle muovin päälle, oli helppo irrottaa jäätynyt kiekko palettiveitsen avulla. Leivinpaperi käy varmasti yhtä lailla muovin sijasta.)

Murskaa keksit esim. pussissa kaulimen avulla. Sulata voi. Sekoita voihin fariinisokeri ja keksimurut. Painele seos kakkurenkaan (halk. 19 cm) pohjalle. (Tein suoraan tarjoilulautaselle. Jos teet irtopohjavuoan pohjalle, kannattaa laittaa leivinpaperiympyrä tai kakkupahvi pohjalle. Jos haluat, että saat irtopohjavuoan vaivattomasti ja siististi nostamalla valmiin kakun ympäriltä irti, voitele irtopohjavuokan reunat ensin öljyllä ja sihtaa sitten kerros tomusokeria päälle.) 

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja tomusokeri vatkaimella. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan vettä ja sekoita ne tuorejuusto-kermaviiliseokseen. Lisää valkosuklaa ja sekoita massa tasaiseksi.

Nosta tummasuklaakiekko keksipohjan päälle. Pilko Fazerina-patukat pieneksi ja levitä ne keksipohjan päälle tummasuklaakiekon tyveen. Elä päästä suklaapaloja ihan irtopohjavuoan reunaan asti, näkyvät muuten valmiissa kakun ulkoreunassa. Kaada nyt valkosuklaamassa reunoista alkaen irtopohjavuokaan. Massa on sen verran löysää, että levittäytyy hyvin joka paikkaan. Tasoita kakun pinta tai tee halutessasi siihen jälkiä esim. haarukalla tai lusikalla. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Irrota kakku vuokasta ja koristele.

 

Vinkki:

Pohjasta ja valkosuklaatäytteestä saa jo itsessään ihanan juustokakun. Tai halutessaan tuorejuuston voi korvata appelsiinituorejuustolla.

 

Suklaaviettelys6.jpg

Häälaulumme kirkossa:

 

"Siinä on rakkaus. Siinä on rakkaus.

Ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, 

vaan siinä, että hän rakasti meitä 

ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. 

 

Rakkaani, rakkaani, 

jos Jumala on näin meitä rakastanut 

niin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme. 

 

Rakkaani, rakkaani, 

jos Jumala on näin meitä rakastanut 

niin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme. 

 

Siinä on rakkaus. Siinä on rakkaus."

Vesa Erkkilä / 1.Joh. 4

Suklaaviettelys.jpg