suklaamunkit2.jpg

Kerran vuodessa tulee tehtyä munkkeja. Yleensä se, jostain kumman syystä, ajoittuu vapun aikoihin. :) Kun on kerran erehtynyt suklaamunkkeja tekemään, täytyy aina tehdä edes muutama maistiainen. Vaikka sokerimunkitkin maistuvat mainiosti. Teen munkit yleensä sotkun munkkien ohjeella.

suklaamunkit3.jpg

 

SUKLAAMUNKIT
n. 30 kpl

5 dl vettä (käytin maitoa)
50 g hiivaa
12 g suolaa
100 g sokeria
1 muna
950 g vehnäjauhoja
100 g rasvaa

Vaivaa normaalin pullataikinan tapaan taikinaksi. Anna levätä muovin alla 10-15 min. Pyörittele pullia ja laita nousemaan öljyllä voidellulle leivinpaperille n. ½ tuntia. Paista 180 asteisessa rypsiöljyssä kattilassa kauniin ruskeiksi. :) Reikämunkit saat helposti, kun teet pyöreään nousseeseen pullaan reiän sormilla ja pyöräytät muutaman kerran reikää sormen ympäri.

 

Kuorrutus:

(riitti n. 20-25 munkkiin)

1 levy taloussuklaata

loraus öljyä

 

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon loraus öljyä. Kasta jäähtynet munkit suklaaseen, koristele haluamallasi tavalla ja anna jähmettyä viileässä.

suklaamunkit.jpg

MUKAVAA VAPPUA!