suklaakakku5.jpg

Minulla on tullut perinteeksi leipoa pääsiäiseksi suklaakakkua. Eikä sitä kukaan ole vastustanut. :) Aiemmin olen laittanut kakun täytteeksi kermarahkaa lakka- tai aprikoosihillon kanssa. Nyt tähän tuli muutoksia, vaikka lakkahillo säilyikin mukana. Pohjankin tein tällä kertaa eri ohjeella. Jack Bauerin Emerald City -blogista täältä olen jo jokin aika sitten löytänyt aivan ihanan näköisen ja kuuloisen suklaakakun. Nyt oli oiva tilaisuus toteuttaa se. Kakku on todella hyvää! Lakkahillon kanssa täyteenä on valkosuklaa-tuorejuustotäyte.

suklaakakku2.jpg

Ohje on suoraan Emerald City -blogista, vain pieniä muutoksia tein, joten kiitos Jack Bauer! :)

 

SUKLAAKAKKU

(n. 20 cm vuokaan)


Pohja:

2 dl sokeria
2 1/2 dl (165 g) vehnäjauhoja
1/2 dl (20 g) tummaa kaakaojauhetta
1/3 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
1 appelsiinin kuori raastettuna (en käyttänyt)
0,5 dl öljyä
1 prk (200 g) kermaviiliä (käytin 200 g maitorahkaa)
1 tl vaniljauutetta (käytin 2 tl vanilijasokeria)
1 dl kevytmaitoa

100 g taloussuklaata (tai muuta tummaa)

 

Täyte:
 
1 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
n. 150 g lakkahilloa tai aprikoosihilloa
 
 
Suklaaganache:
 
1 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
20 g glukoosisiirappia
15 g voita
 
 
Kostutus:
 
Ei välttämätöntä, mutta käytin itse n. 0,6 dl vanilijamaitoa
 
 
Pohjan valmistus:
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele (ja jauhota tai leivinpaperoi) valmiiksi n. 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
Mittaa, yhdistä ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Paloittele taloussuklaa kattilaan ja lisää maito. Lämmitä hellalla miedolla lämmöllä kokoajan sekoitellen kunnes suklaa on sulanut maitoon. Nosta kattila pois levyltä.
Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa ja lisää sen jälkeen sekaan kermaviili, öljy, (appelsiininkuoriraaste), vaniljauute (tai vanilijasokeri) sekä suklaamaito. Vatkaa sekaisin.
Siivilöi kuivat aineet nesteiden päälle ja vatkaa sekaisin. Jatka vatkaamista keskiteholla n. 2 minuutin ajan ja kaada sitten taikina kakkuvuokaan.
Paista uunin keskitasolla n. 50-60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. 
Huom! kakkupohja on melko kostea, joten tikkuun voi jäädä hieman murusia kakusta, muttei enää löysää raakaa taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 15-20 minuuttia, irroita kakku vuoasta ja kääri kelmuun. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä. 
 
Täytteen valmistus:
Ota kermasta noin 1 rkl erilleen ja sulata suklaa sen kanssa mikrossa kovalla teholla välillä sekoittaen (30 sek. kerrallaan). Lisää tuorejuusto hieman jäähtyneen suklaan sekaan. Vaahdota loput kermasta ja kääntele varovasti tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon.
 
Ganachen valmistus:
Paloittele suklaa pieneksi paloiksi ja laita kulhoon voin ja glukoosisiirapin kanssa. Kiehauta kerma ja kaada muiden ainesten päälle. Sekoittele seosta kunnes se on tasaista.

Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä jokaiseen väliin ensin aprikoosimarmeladia ja sen päälle valkosuklaatäytettä. Anna täytetyn kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kuorruttamista. Kaada suklaaganache kakun päälle ja levitä yli valunut ganache kakun reunoille veitsellä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
 
suklaakakku6.jpg
 
suklaakakku.jpg