kolmen%20viljan%20s%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg

Minä niin tykkään Pirkan kolmen viljan sämpyläjauhoista. Niistä tulee ihanan rouheisia sämpylöitä. Ei toki ylimääräiset siemenlisät haittaisi meitä aikuisia, mutta lapset eivät meillä ainakaan välitä siemenistä. Siksi tämä valmis jauhoseos on tosi näppärä käyttää. Nuo Pirkan sämpyläauhot sisältävät vehnäjauhoja sekä ruis- ja kaurarouhetta. Sihtasin kohotetuille sämpylöille jauhoja ja napsautin saksilla päät auki.

 

ROUHEISET KOLMEN VILJAN SÄMPYLÄT

 

7 1/2 dl vettä tai maitoa

50 g hiivaa

3 tl suolaa

100 g öljyä

2 rkl sokeria

n. 1,5 kg Pirkka kolmen viljan sämpyläjauhoja

 

Yhdistä ainekset ja vaivaa napakka hiivataikina. Jauhoja ei kannata laittaa kaikkia, jotta ei tule vahingossa liian kova taikina, vaan lisää jauhoja aluksi reilusti ja lopuksi pikkusen kerrallaan. Kovasta taikinasta tulee kovat sämpylät. :) Anna valmiin taikinan levätä muovin alla 15 - 20 minuuttia. Leivo sitten sämpylöiksi pellille, kohota ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

 

kolmen%20viljan%20s%C3%A4mpyl%C3%A4t2.jp

Tässä näkyy, mitä tylsä veitsi saa aikaan: leivän viilto aukeaa rumasti ja repaleisesti. Eli jos teet leipiin viiltoja, käytä hyvin terävää veistä! :)