mustikka-vanilijapiirakka.jpg

Tämä piirakka piti tehdä, jotta sain käytettyä pullista jääneen stroisselimurun. Piirakka syntyi kaapista löytyneiden raaka-aineiden pohjalta. Sanoisin, että tuli persoonallista piirakkaa. :) Pohjassa ei oikeasti ole suklaata, kaakaota kylläkin. Täytteenä on mustikoiden lisäksi vanilijakreemin ja miedon maitorahkan seosta. Piirakka oli minusta ok:ta, mutta en ihan hirveästi tykännyt kaakaon mausta pohjassa. Muutamat muut tykkäsivät piirakasta kovastikin. ;)

 

MUSTIKKA-VANILIJAPIIRAKKA SUKLAAPOHJALLA

(n. 23 cm irtopohjavuokaan)

 

Pohja:

250 g jauhoja

2 tl leivinjauhetta

20 g tummaa kaakaojauhetta

140 g pehmeää voita

140 g sokeria

1 muna

 

Leivinpaperoi irtopohjavuokan pohja ja reunat. Sekoita ainekset vatkaimella murumaiseksi. Painele muruseos vuoan pohjalle sekä sentti pari reunoja ylöspäin.

 

Täyte:

75 g vanilijakreemijauhetta + 1,25 dl vettä

100 g mietoa rahkaa

100 g mustikoita + 1 rkl sokeria + 1 rkl perunajauhoja

 

Vispaa vanilijakreemijauhe ja vesi sekaisin paksuksi töhnäksi. Lisää joukkoon rahka. Sekoita ja levitä täyte pohjan päälle. Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauho ja levitä ne täyteen päälle.

 

Stroisselimuru:

30 g pehmeää voita

30 g sokeria

55 g vehnäjauhoja

 

Sekoita ainekset vatkaimella nopeasti murumaiseksi seokseksi ja levitä täyteainesten päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.

 

mustikka-vanilijapiirakka2.jpg