mustikka-suklaamuffinssit3.jpg

En ole mikään muffinssi/kuppikakkufriikki, en todellakaan! Milloin lie viimeksi tehnyt jotain sellaista? Se ei vain jotenkin ole minun juttuni. Nyt huomasin kuitenkin, että kaapin perukoille oli alkanut kasautua muffinssivuokia jo aika määrät. Ajattelin vähentää niitä ja leivoin meille viikonlopuksi muutaman kahvileivän. Tiesin heti, mitä muffinsseja teen: Maija-ystävän ohjeella mustikka-suklaamuffinsseja. Ohjeen olen saanut muutamia vuosia sitten ja nyt vasta tein niitä ensimmäisen kerran. Muistin silti heti, miten herkullisilta ne maistuivat vuosia sitten. :)

mustikka-suklaamuffinssit2.jpg

En tiedä, mistä Maija on ohjeen alunperin löytänyt, mutta minulle nämä ovat nyt Maijan mustikka-suklaamuffinsseja. :) Maija taitaa käyttää näihin Fazerin sinistä suklaata, mikä sopii näihin loistavasti. Minä kokeilin Brunbergin tummaa suklaata, koska tykkään siitä niin paljon. Valkosuklaakin sopisi varmasti tosi hyvin. Maija, jos olet kuulolla, voit korjailla ja vinkkailla, jos huomaat puutteita tai korjattavaa. ;) Kuorrutteen tein äkkiseltään niistä aineksista, mitä kaapista sattui löytymään. Sopi näihin muffinsseihin hyvin.

 

MAIJAN MUSTIKKA-SUKLAAMUFFINSSIT

n. 12 kpl isoja

 

Taikina:

125 g margariinia tai voita

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl kermaviiliä

100 g suklaata pieneksi pilkottuna

mustikoita (käytin 150 g)

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vanilijasokeri ja jauhot keskenään ja lisää sihdin läpi taikinaan. Lisää sitten kermaviili ja lopuksi suklaapalat ja mustikat. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 - 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Kuorrute:

2 dl vispikermaa

1 rkl vanilijakreemijauhetta

1 rkl tuorejuustoa

1 rkl tomusokeria

 

Vatkaa kerma. Jätä se melko löysäksi. Lisää vanilijakreemijauhe ja vatkaa hiukan lisää. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri ja vatkaa sekaisin.

 

mustikka-suklaamuffinssit4.jpg