persikka-rahkapiiras.jpg

Tämän ihanan pehmeän piiraan ohjeen löysin Sinikan Marenkihuntu -blogista täältä. Voi että on hyvää! Rakastan niin näitä uunissa paistettuja rahkaherkkuja. Meillä tästä tykkäsivät kaikki. Pikkuisen oli pakko maistaa, vaikka piiras päätyikin pakasteeseen odottamaan sopivaa herkutteluhetkeä. Sinikan mukaan tähän sopisi hyvin persikan tilalle myös vadelmat. Itse haluaisin kokeilla tätä joskus ananaksen kanssa. Jätin rahkaseoksesta pois sitruunankuoren, koska kaikki meistä ei välitä niin sitruunaisesta. :) Ohje on suoraan Sinikalta, kiitos! Tein halkaisijaltaan noin 23 cm vuokaan.

 

SITRUUNAINEN PERSIKKA-RAHKAPIIRAS

Pohja:
 
75g voita
100g sokeria
1 muna
165g vehnäjauhoja
5g leivinjauhe
 
Täyte:
 
250g säilykepersikoita kuutioina
 
500g maitorahkaa
200g ranskankermaa
2 munaa
170g sokeria
10g vaniljasokeria
40g perunajauhoja
30g sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
 
Valmista pohja.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen irtopohja vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjan päälle persikka kuutiot.
 
Valmista täyte.
Sekoita kaikki täytteen aineet hyvin yhteen ja kaada persikka kuutioiden päälle.
Paista +175'c n.45min tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
Jäähdytä kokonaan ennen tarjoilua.
 

persikka-rahkapiiras2.jpg

 

RAUHALLISTA PÄÄSIÄISEN AIKAA KAIKILLE!