Philips kahvinkeitin -arvonta jatkuu 5.12. asti täällä.

ss%C3%A4t.jpgpursotetut.jpg

Ihastuin ihan täysin Mimmin Keittiöstä löytyneisiin mureisiin kaneliässiin. Tein niitä jo jokin aika sitten. Silloin muovasin ässät käsin. Nyt halusin kokeilla, miten onnistuvat pursottamalla, jotta hieman nopsammin tulisivat. ;) Hyvin onnistuivat. Taikina toki on hieman jäykkää, mutta minusta pursottaminen ei tuottanut suurempia vaikeuksia. Pursottamisessa kannattaa käyttää kankaista pursotinpussia, joka kestää puristuspainetta paremmin. Tosin minulla ratkesi vanha pursotinpussi saumasta halki. :D Olisi kai muutenkin ollut jo aika ostaa uusi. ;D Lisäsin hieman kanelia taikinaan ja lopuksi sirotin kanelisokeria pursotettujen ässien päälle ennen paistoa. Ohje on siis Mimmin blogista täältä.

 

KANELIÄSSÄT

(n. 60 kpl)

 

150 g voita  (tai margariinia )

11/4 dl sokeria

1 muna

1½ dl perunajauhoja

3 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 rkl kermaa

(lisäsin hieman kanelia)

pinnalle sokeria ( n.1½ dl) + kanelia oman maun mukaan... seos saa olla aika kanelista, koska taikinassa ei ole kanelia

Vatkaa rasva ja sokeri pehmeäksii vaahdoksi. Lisää muna, kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi (sekoitin ihan käsin) Taikina on sen verran jämäkkää, että sen pystyy leipomaan vaikka heti taikinan valmistuttua. Tee kaneli-sokeriseos esim. isolle lautaselle. Hiero taikinasta tanko, jaa se yhden ässän paloihin, pyöräytä taikinapala käsien välissä tangoksi, kieritä kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile pellille S. Katso tästä linkistä kuvia tekemisestä. Jotkut tykkäävät tehdä ässät niin että hierovat ohuen tangon pöytää vasten, pätkivät sen tasamittaan, sokeroivat ja muotoilevat siitä ässän. Teetpä millä tapaa tahansa, kannattaa taikinasta ilman muuta paistaa koepikkuleipä, jotta näkee ässän leviämisen.... minun ei ole tarvinnut koskaan lisätä tähän taikinaan jauhoja. Samalla koepikkuleivässä tulee testattua kaneli-sokeriseoksen riittävä maku. Paista ässät noin 175 (ihan vähän yli?) asteisessa uunissa keskitasossa (laitoin jälleen kaksi leivinpaperia päällekkäin, koska uunini paistaa helposti pohjapuolelta liikaa) kullan vaaleiksi.... varo etteivät kärvähdä. Jäähdytä ässät tasaisella alustalla. Ässät ovat varsinkin lämpiminä erittäin mureita, joten älä käsittele niitä kovakouraisesti  ja ovat ne jäähtyneinäkin ihanan mureita ( ei siis kovia).

 

ss%C3%A4t.jpgpursotetut.jpg2.jpg