piparp%C3%A4hkin%C3%A4t.jpg

Mimmin blogista löysin jälleen ihanan ohjeen täältä. Nimittäin piparpähkinöiden. En ollut koskaan aiemmin törmännyt näihin missään. Nyt halusin testata näitä joulumarkkinoita varten. Muutenhan olen huippulaiska pikkuleipien tekijä. ;) Tosi ihania jouluisia pikkuleipiä. Lapsetkin tykkäsivät ilman pähkinää. Minulla nämä jäivät jostain syystä vaaleiksi, mutta katsokaapa noita Mimmin pikkuleipiä, ovat ihanan ruskeitakin. Ohje on kopioitu suoraan Mimmiltä, kiitos! :) Tein puolikkaan annoksen.

 

PIPARPÄHKINÄT

(70 -80 kpl)

 

250 g voita (tai leivontamargariinia)

200 g sokeria (1 dl sokeria painaa 85 g)

1 kananmuna

1 rkl tummaa siirappia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua kardemummaa

1 tl soodaa

1½ tl leivinjauhetta

400 g vehnäjauhoja (1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja painaa n.65 g)

koristeeksi: hasselpähkinän puolikas jokaisen pikkuleivän keskelle ( toki pähkinärouhetta voi käyttää, vaan ei ole minusta niin kiva koristeena näissä)


Valmistaminen:

- vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

- lisää muna, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina hyvin tasaiseksi

- paista taikinasta koepikkuleipä ja tarkista näin jauhojen sopiva määrä

- hiero taikinasta pöydällä pötkylä, jaa se sopiviin osiin ja pyörittele palat käsien välissä pyöreiksi palloiksi, laita pallot pellille ja koristeet päälle ja pikkuleivät paistumaan 175 - 200 C keskitaso reilu 10 min. ( minun on laitettava pikkuleipien paistamisessakin kaksi leivinpaperia pellille päällekkäin, muutoin pohja paistuu liikaa.)

- jäähdytä pikkuleivät tasaisella alustalla

- paistetut piparpähkinät muistuttavat väriltään ja maultaankin ruskeita joulupipareita

- taikinaa on erittäin helppo työstää, ei tartu pöytään eikä käsiin.