Philips kahvinkeitin -arvonta jatkuu 5.12. asti täällä.

piparit.jpg

Kun lapsena tehtiin piparkakkuja, se oli juhlahetki. Piparitalkoot oli yleensä Itsenäisyyspäivänä. Samalla kuunneltiin radiosta juhlavaa isänmaallista ohjelmaa tai kuunneltiin marsseja. :) Lämpimiä muistoja. <3 Ne piparkakut oli ihania. Sopivasti pehmeitä ja maukkaita. Ne säilöttiin suuriin lasipurkkeihin kylmähuoneen hyllylle joulua odottamaan. Toki maisteltiinkin. ;) Mutta lapsuudenaikainen ohje on minulta kadoksissa. En tiedä, millä ohjeella saisin yhtä hyviä ja nimenomaan ei liian kovia pipareita. Millaisista piparkakuista te tykkäätte ja millaisella ohjeella teette? Otan mielelläni vinkkejä hyvistä ohjeista. :)

Nämä piparit tein tällä Kotikokin ohjeella. Maku oli tosi hyvä, mutta minun makuuni näistä tuli liian kovia. Haluaisin pehmeämpiä. Ehkä jauhoja oli liikaa tai kaulin liian ohueksi ja paistoin liian pitkään tms. Nyt on kokeilussa toinen ohje. Saa nähdä, millaisia niistä tulee. :) Joka tapauksessa kaikki tulee syödyksi ja leipominen on KIVAA!!! :D

Katsokaas miten ihana piparirasia (kaksikin) mulla on! ;D Kirpparilöytö vuosien takaa.

 

PIPARKAKUT

2 dl sokeria

3 dl siirappia

4-5 rkl piparkakkumaustetta

1 1/2 tl vanilijasokeria

1 rkl soodaa

250 g voita tai margariinia

2 munaa

11 dl vehnäjauhoja

Sekoita kattilassa sokeri, siirappi, piparimauste ja vaniljasokeri. Kiehauta.

Siirrä kattila kylmälle levylle. Lisää sooda. Anna seoksen kuohua hiljalleen viitisen minuuttia ja lisää sitten voi pieninä paloina edelleen kylmällä levyllä. Voiklöntit sulavat kyllä, koska seos on edelleen lämmintä.

Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää munat ja jauho.

Voit leipoa taikinan heti, mutta mieluiten vasta seuraavana päivänä sen tekeennyttyä ensin jääkaapissa yön yli. Paista pipareita 175 asteessa koon mukaan 7-10 min.

SL709107.jpg